Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lovitură pentru bugetari: sporul pentru condiții vătămătoare de muncă limitat la 1000 de lei

Publicat

 Limitarea sporului de 15% pentru condiții periculoase și vătămătoare, la 1.000 de lei este o altă măsură de reducere a cheltuielilor bugetare a guvernului Ciolacu. 

Vor fi afectați bugetarii care deși lucrează în mare parte la birou au sporuri de condiții periculoase și vătămătoare

Spre exemplu, unele sporuri pentru condiții vătămătoare erau foarte mari.

Președintele CCR primește un spor pentru condiții vătămătoare de 4.449 de lei.

Un prim-magistrat asistent de la CCR primește un spor pentru condiții vătămătoare de 3.726 lei.

Secretarul general al Camerei Deputaților are un spor brut pentru condiții vătămătoare de 3029 lei

Un director de cameră la Parlament un spor de 2058 lei.

CITEȘTE ȘI: Dispare funcția de șef birou, se reduc posturile de conducere. Măsuri pentru debirocratizare anunțate de Guvern

Un director din Ministerul Justiției ajungea la un singur spor de 3.750 de lei.

Textul ordonanței care vorbește despre eliminarea sporului de condiții vătămătoare

Prevederile lit. a), ale art.1, alin.(1) din Capitolul VI Reglementări specifice personalului din cultură, Anexa III – Familia ocupațională de funcții bugetare „cultură“ se modifică și va avea următorul cuprins: (1) În raport cu condițiile în care se desfășoară activitatea, pot fi acordate personalului salarizat, cu respectarea prevederilor legale, următoarele categorii de sporuri: a) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective;”

„2. Prevederile lit. a) ale art.10, cap. II – Sporuri și alte drepturi din Anexa nr. VII – Reglementări specifice personalului din autoritățile și instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor și a celorlalte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, din cele aflate în coordonarea prim ministrului, precum și din cele aflate sub controlul Parlamentului din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului finanțat din fonduri publice publicată în Monitorul Oficial al României nr. 492 din 28 iunie 2017 se modifică și se completează după cum urmează: a) pentru condiții periculoase sau vătămătoare, un spor de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat la locurile de muncă respective”

„3. Prevederile alin.(1), Articolului 1, Punctul B – Reglementări specifice funcționarilor publici Capitolul I, Anexa VIII – Familia ocupațională de funcții bugetare „administrație“ se modifică și se completează cu următorul conținut: (1) Funcționarii publici beneficiază de un spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază dar nu mai mult de 1.000 lei brut lunar, corespunzător timpului lucrat”, se precizează în actul normativ al guvernului Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Popa marcel

    miercuri, 02.08.2023 at 18:08

    Tara de rahat turces suntem.

  2. cici1800

    miercuri, 02.08.2023 at 18:16

    nimic nu este mai vatamator pt un bugetar ca munca

  3. Circari

    joi, 03.08.2023 at 07:45

    Statul pe scaun la numărat salariul și primele crează hemoroizi !?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax