Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru industria păcănelelor și a pariurilor. Statul pregătește creșterea cotei de impozitare a câștigurilor la 40%

Publicat

Coaliția de guvernare pregătește o serie de măsuri fiscale care vor lovi în industria păcănelelor și a pariurilor.

Printre modificările prognozate ar fi majorarea cotei de impozitare a câștigurilor din jocurilor de noroc la 40%, de la 1%, 16% și 25% cât este acum.

Nivelul de 40% ar viza toate câștigurile obținute și ar putea fi unul care să reducă interesul în rândul persoanelor care practică jocuri de noroc, scrie Profit.ro, care citează surse guvernamentale.

În prezent, cotele de impozitare sunt de 1%, 16% și 25%. Astfel, la un premiu de 500.000 de lei, se va plăti 1% pentru partea de până la 66.750 lei inclusiv, 16% pentru segmentul din premiu aflat între 66.750 lei și 445.000 lei, precum și 25% pentru partea din premiu care trece de 445.000 de lei.

Dependența de jocurile de noroc este una dintre cele mai păguboase pentru familiile de români. Totodată, România este printre puținele țări din Europa care nu impun limite legislative acestor jocuri, mulțumindu-se în schimb să adune la buget sume importante.

Există țări în care operatorii de aparate electronice de pariat sunt obligați să le seteze pentru câștiguri de până la 65% din încasări, în timp ce la noi nu urmărește nimeni acest lucru, în realitate.

De asemenea, în unele țări este stabilită o limită maximă până la care un jucător poate paria zilnic. Măsura este una de protecție a resurselor familiei acestia.

Jocurile de noroc rulează anual miliarde de euro în România.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Petru

    miercuri, 15.06.2022 at 19:24

    În sfârșit un lucru bun.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax