Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Lovitură” pentru Mafia lemnului din Alba: Un bărbat condamnat după ce a tăiat cinci copaci. Ce motiv a invocat în instanță

Publicat

Un bărbat a fost recent condamnat pentru furt și tăiere ilegală de arbori. O primă sentință a fost dată de magistrații Judecătoriei Câmpeni, în data de 11 iulie 2024. 

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru tăierea a cinci arbori. 

Acesta a spus că a tăiat cei cinci copaci din cauza faptului că se afla într-o situația financiară mai dificilă și avea nevoie de bani.

Faptele pentru care a fost acuzat au fost detaliate de magistrați, în motivarea instanței.

S-a întâmplat la sfârșitul anului 2022, iar fapta a fost descoperită în prima lună a anului 2023.

Potrivit motivării instanței, ”inculpatul a împrumutat un fierăstrău mecanic de la fratele său și cu utilajul TAF pe care îl deține s-a deplasat în pădure și a tăiat de pe picior doi arbori marcați și unul nemarcat găsind și alți doi arbori doborâți de fenomene naturale.

Cu utilajul TAF a scos apoi din pădure materialul lemnos depozitându-l pe un teren. A legat trei arbori după TAF și a intenționat să-i transporte la domiciliu, dar nu a reușit decât să-i transporte o parte din drum, pentru că i s-a stricat TAF-ul, fiind astfel nevoit să abandoneze arborii în marginea drumului.

Ulterior a aflat că fapta fuse se descoperită de organele silvice efectuându-se cercetări și de către organele de poliție”, se arată în documentul citat.

Ce pedeapsă a primit

În fața instanței bărbatul a spus că a fost prima faptă comisă și că nu va mai comite altele pe viitor. Magistrații l-au condamnat la un an și două luni pentru tăiere ilegală de arbori și la un an de închisoare pentru furt de arbori.

Prin calcul judecătoresc a rezultat pedeapsa de un an și șase luni de închisoare. Judecătorii din Câmpeni au decis să suspende pedeapsa.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 17.07.2024 at 21:37

    Asta-i mafia lemnului ? Păi dacă fura cu camionul nu păţea nimic. Ghinion !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate