Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Lovitură pentru partidul lui Ponta, în Alba. PSD a anunțat că a luat 300 de membri de la ProRomânia


Publicat

Aproximativ 300 de membri ai Pro România, partidul înființat de Victor Ponta, trec la PSD Alba, a declarat vineri președintele organizației județene a social-democraților, Ioan Dîrzu. Situația este inedită în contextul în care la nivel național, trendul este invers: membrii PSD trec la partidul lui Ponta. 

Cel mai mare număr de membri vin de la Sebeș, practic toată organizația în frunte cu coordonatoarea pe oraș. Aproximativ 90 de oameni au semnat vineri adeziunea la PSD, spune Dîrzu.

De asemenea, acesta a mai declarat că și de la Abrud, Câmpeni, Blaj, Alba Iulia, Cugir, Arieșeni, Horea și de la alte câteva organizații mai mici sunt foști membri de partid care au trecut la PSD.

Principala nemulțumire a acestora ar fi liderul județean al ProRomânia, pe care îl acuză că nu a avut ținte la alegeri și că nu a comunicat bine cu organizațiile. Ioan Dîrzu a declarat că nemulțumiții din ProRomânia nu au cerut nici o funcție în PSD.

O parte dintre aceștia au fost prezenți la o conferință de presă organizată la sediul PSD Alba.

”(…) din restul județului și-au mai arătat dorința de a face către PSD, către adevărata stânga, alți colegi de la Alba Iulia, în jur de 20-25, organizația de la Blaj, Horea, Arieșeni și o parte din organizația Cugir. De asemenea, tineretul PRO România, coordonatorul județean, a semnat adeziunea, din păcate, nu a putut să fie prezent, fiind prins cu probleme de serviciu. Undeva la peste 300 de persoane din organizația județeană, PRO România Alba, vor face trecerea către PSD în săptămâna care urmează” a declarat Sebastian Lazăr, fost coordonator și vice-coordonator, PRO România.

”PRO România la început  s-a dorit a fi o alternativă de stânga, dar într-un final s-a dovedit a fi un partid fără doctrină, un partid speculat, intrigant și doar anti PSD, nimic altceva, decât toată ziua, anti PSD, anti PSD. Oamenii cu potențial care au depus efort în crearea și dezvoltarea organizației județene Alba, care au muncit în campania pentru alegerile europarlamentare, au fost rând pe rând înlăturați fără motive.

De asemenea PRO România Alba, este condusă de un lider, care nu este deloc priceput, nu este empatic și nu are o vizune clară și solidă, și de asemenea nu a existat niciodată o echipă de conducere la nivel județean, care să pună în practică sau în aplicare o strategie de lucru clară, ci doar interese personale și o goană după funcții onorifice” a mai declarat Sebastian Lazăr.

”Singura organizație este cea de la Sebeș, la Abrud nu există organizație, la Câmpeni coordonatorul nu este în țară, la Roșia Montană nu există… 20 de membri, câți au trecut, nu înseamnă 300. Membri activi erau doar de la Sebeș” a declarat coordonatorul județean al ProRomânia, Horațiu Florea.

Acesta a adăugat că în județul Alba ProRomânia are 1.200 de membri cu adeziuni semnate și depuse la partid.

UPDATE:

Într-un comunicat de presă intitulat ”Salut indecizia foștilor colegi!”, coordonatorul PRO România, filiala Alba, Horațiu Florea, a comentat decizia foștilor săi colegi care au plecat spre PSD:

”Am urmărit și eu conferința PSD care, cel mai probabil s-a dorit a fi o lovitură sub centură în ceea ce ne privește. Ei bine este greu să să fii surprins când fugarii devin din nou fugari sau când se vorbește despre sute de oameni care pleacă, numere pe care PRORomânia nu i-a avut niciodată.

Pe scurt, n-am avut niciodată ce spun ei că am pierdut!

Domnul Cârnațiu Lazăr Sebastian nu este o pierdere pentru organizația noastră, ba dimpotrivă, îi salutăm decizia de a pleca la fel cum a venit, prin fugă și trădare. Îi dorim mult succes în noua și vechea familie PSD și considerăm că valorile sale personale se regăsesc mult mai mult în stilul de politică promovat de domnul Dîrzu.

În ceea ce privește organizațiile PRORomânia Blaj și Abrud, ne-am dori foarte mult să facem și noi cunoștință cu acești membri, deoarece aceste organizații încă nu fuseseră conturate decât la nivel de discuții cu câte o singură persoană.

Singurul regret pe care îl am cu adevărat în acest moment este legat de decizia doamnei Roxana Reisnaor , o doamnă față de care am un deosebit respect și a cărei performanță o voi recunoaște și promova indiferent de partidul din care va face parte. Îi urez mult succes în noul drum politic și cred cu tărie că este primul om de calitate pe care PSD Alba îl câștigă de 15 ani încoace.

Am mai fost acuzați în această conferință că politica noastră este una anti PSD, nu o considerăm o acuză ci mai degrabă un compliment! Da! Pentru cei care încă nu cunosc regulile democrației, precum domnul Cârnațiu, îl informăm pe această cale, că așa se face opoziție.

Știm că politica pe care ei o înțeleg este să fii prieten cu toată lumea și să pleci capul oricui, oriunde pentru a prinde o funcție în caz că echipa ta pierde. Ei bine, noi facem lucrurile altfel! Noi ne asumăm o luptă pentru o stângă sănătoasă și reformată pentru România, iar PSD nu mai reprezintă de prea mult timp interesele electoratului de stânga.

Le urez mult succes în drumul ales și sper ca obiectivele lor să devină la un moment și cele pe care România le merită!”, a declarat Horațiu Florea într-un comunicat de presă.

După conferința de presă, în care au anunțat trecerea membrilor PRO România la PSD Alba, reprezentanții social democraților, au făcut câteva precizări printr-un comunicat de presă:

”PSD a fost și va rămâne singura opțiune viabilă pentru susținătorii democrației sociale, pentru cei care sunt, așa cum se spune, ”de stânga”, în ciuda piedicilor care ne-au fost puse, voinței unora de a ne desființa și a ”părerologilor” care nu fac altceva decât să bată toba, însă la final nu se vor alege nici cu praful de pe ea.

Înspre PSD vin mulți oameni, cu sau fără experiență politică, ce nu se mai regăsesc în alte partide, pentru că observă că noi am rămas fideli crezului nostru, acela de a fi aproape de toți și de a reduce distanțele sociale dintre oameni, de a oferi o viață mai bună tuturor, de a aduce beneficii reale, palpabile, care corespund nevoilor.

Așa se face că peste 300 de membri, inclusiv coordonatori locali, ai PRO România, partid cu parlamentari care au trădat interesele celor care i-au votat, s-au înscris în PSD, cea mai mare formațiune politică din România, care crede într-un prezent mai bun, pe care, cât timp a fost la guvernare, l-a asigurat. De altfel, toate partidele de centru-stânga, nou înființate, s-au dus, așa cum au venit, lăsând doar speranțe și iluzii.

”PRO România s-a dorit a fi o alternativă de stânga , dar este doar un partid fără doctrină , speculant, intrigant și doar anti PSD”, a spus Lazăr Sebastian, fost coordonator PRO România în Alba Iulia.

În PSD s-au înscris peste 90 de membri ai PRO România din Sebeș, peste 25 de membri din Alba Iulia, peste 25 de membri din Cîmpeni, peste 20 de membri din Roșia Montană , peste 20 de membri din Blaj, peste 25 de membri din Abrud, peste 15 membri din Mogoș , dar și alți membri din alte localități ale județului Alba.

Oamenii se conving de acest PRO România, compus din parlamentari aleși de pe listele PSD, care au făcut ca un partid cu 20% în alegeri să vină la Putere, iar unul cu peste 40% să treacă în Opoziție. Oamenii îi vor ”mulțumi” lui Victor Ponta mai ales după măsurile dezastruoase pe care PNL le va lua, chiar în contextul unei situații economice stabile. Indiferent cât se vor dezice de Coaliția Austerității Tăriceanu și Ponta sunt cel puțin complici, dacă nu părtași, la formarea acesteia.

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile pentru că a făcut politica celor mulți, pentru oamenii care muncesc zilnic, pentru reușita în business a tinerilor și deopotrivă pentru bunăstarea vârstnicilor. Facem politica celor care lucrează în marile companii, dar și a celor care muncesc în școli sau spitale, pe care le-am renovat și în care am investit, a acelora care au un program de așa natură încât nu au liber nici sâmbăta sau duminica, iar de Paști și Crăciun spun la serviciu ”Bună dimineața”. În ciuda greșelilor inerente care se produc, noi tot timpul am acționat cu bună credință, iar românii au resimțit, cât am fost la Putere, în propriile buzunare”, au declarat reprezentanții PSD Alba într-un comunicat de presă.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

25-26 septembrie: Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, în Piața Cetății din Alba Iulia. ARTIȘTI și PROGRAM

Publicat

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este reluat, după ce ediția de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei, iar timp de două zile, în perioada 25 – 26 septembrie, Alba Iulia redevine capitala muzicii folk.

Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România. Evenimentul se desfășoară cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, iar intrarea va fi liberă.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se va desfășura sâmbătă și duminică, 25 și 26 septembrie 2021, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia.

Fiecare zi va fi deschisă, la ora 11:00, la Framm’s, cu o „Cafea cu Folk” în cadrul căreia publicul se va putea întâlni cu interpreții invitați în festival.

Ulterior, în fiecare seară, vor urca pe scenă folkiști îndrăgiți precum Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Șerban și „Școala de Folk”.

Duminică, la Framm’s, este programată și lansarea discului vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea „Chitaristul” – Paul Prisada.

„În fiecare an, Alba Iulia devine capitala muzicii folk românești, iar cei mai îndrăgiți interpreți ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. În acest an ne propunem să organizăm o ediție specială a festivalului, de o sensibilitate aparte, pentru dumneavoastră, publicul, dar și pentru artiștii județului și ai României, într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei COVID-19. Atingerea acestui deziderat va fi posibilă doar cu sprijinul spectatorilor. Datorită susținerii Consiliului Județean Alba, căruia îi mulțumim pe această cale, anul acesta intrarea la festival va fi gratuită, însă facem un apel la responsabilitate, asumare și respect, în vederea respectării cu strictețe a măsurilor sanitare impuse de legislația în vigoare”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Spectatorii care doresc să participe la Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” vor trebui să știe că accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanțarea fizică. La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5 °C. Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecție, în mod corespunzător. De asemenea, intrările în spațiul de eveniment vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul respectiv. În spațiul de eveniment, poziționarea scaunelor destinate publicului nu vor suferi modificări, pentru a asigura distanțarea fizică de siguranță și se vor respecta culoarele de acces și ieșire, acestea fiind marcate în mod corespunzător.

Organizatorii recomandă publicului să participe la eveniment în mod organizat, prin acces în perimetrul de eveniment și cu respectarea măsurilor organizatorice și să NU aleagă participarea la eveniment indirect, cu scopul evitării măsurilor sanitare, în afara perimetrului.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Program Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

Sâmbătă, 25 septembrie

– ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la Framm`s

– ora 18:00 – Spectacol extraordinar – Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Mihghiat – moment special „in memoriam Doru Stănculescu”

Duminică, 26 septembrie

– ora 11:00 – Cafeaua cu Folk la Framm`s

Lansare disc vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea „Chitaristul” – Paul Prisada

– ora 18:00 – Spectacol extraordinar – Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Vali Șerban și „Școala de Folk”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vreme rea pentru o parte a județului Alba: Rafale de vânt puternic. Până când este în vigoare atenționarea

Publicat

Parte din județul Alba este vizată vineri, 24 septembrie de o avertizare meteo de vreme rea. Meteorologii au emis joi o avertizare de tip Cod Galben, avertizare valabilă până vineri seara la ora 23.00.

În intervalul mai sus menționat la munte, la altitudini de peste 1700 m vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 90 – 100 kilometri la oră.

Însă, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea meteo.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Sindicatul Europol: Niciun polițist nu a promovat probele de educație fizică și autoapărare, la selecția pentru instructori

Publicat

Niciunul dintre candidații la selecția pentru instructori ai structurilor de pregătire profesională, din cadrul inspectoratelor de poliție, nu a promovat proba de educație fizică și autoapărare.

Sindicatul Europol a prezentat rezultatele probelor la care au fost supuși polițiștii propuși să fie specialiști în instruirea altor colegi.

Potrivit sursei citate, rezultatele după probele susținute la școala de poliție din Câmpina au fost următoarele:

  • Conducere defensivă – doar 6 polițiști au promovat probele
  • Instrucția tragerii – doar 2 polițiști au promovat probele
  • Educație fizică și autoapărare – zero polițiști au promovat probele;
  • Tactică polițienească – doar 9 polițiști au promovat probele.

Sindicaliștii Europol susțin că ”în continuare, cel mai probabil, posturile rămase vacante vor fi scoase la concurs din sursă externă, cu toate că avem în sistem agenți de poliție care au rezultate de excepție obținute la nivelul unor competiții internaționale”, dar care, se pare, nu au fost printre cei propuși la această selecție.

Cât de grele au fost probele de selecție

Poliția Română anunțase, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că pentru verificarea aptitudinilor necesare, polițiștii au avut de susținut proba practică, eliminatorie în cadrul procedurii de avizare a polițiștilor instructori.

Verificarea a avut drept scop încadrarea posturilor de instructori, cu personal care să aibă abilitățile și pregătirea necesare îndeplinirii sarcinilor specifice.

Probele practice pentru fiecare specializare:

1. Pregătire sportivă și autoapărare – testarea calităților motrice ale candidaților și a procedeelor de autoapărare, adaptate nevoilor de verificare practică.

Pentru testarea calităților motrice, bărbații au avut de susținut următoarele probe: alergare de rezistență (1000m), menținut în atârnat, genuflexiuni, abdomene și flotări, iar femeile: alergare de rezistență (800 m), abdomene, viteză și săritura în lungime de pe loc.

2. Tragere cu armamentul din dotare – organizarea și executarea unor ședințe de tragere.

3. Conducere autovehicul în regim prioritar – susținerea unei probe de verificare a aptitudinilor, ce presupune parcurgerea unui traseu aplicativ și efectuarea unor manevre specifice, care fac parte din curriculumul de pregătire al instructorilor auto.

4. Tactică – rezolvarea unor situații tactice standard de ordine publică, care implică aplicarea uneia sau mai multor măsuri polițienești, potrivit Legii nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române, cu modificările și completările ulterioare.

La toate cele 4 probe susținute, celor evaluați li s-a solicitat să explice tehnicile folosite, să contextualizeze măsurile luate, ținând cont de prevederile legislației în vigoare, astfel încât să se poată evalua capacitatea acestora, de a transmite informațiile profesionale, în procesul de pregătire, mai preciza Poliția Română.

Ocuparea posturilor vacante din cadrul structurilor teritoriale de pregătire profesională se face numai după obținerea unui aviz prealabil acordat de comisia constituită la nivelul Direcției Pregătire Profesională din cadrul Poliției Române.

Neacordarea avizului prealabil atrage imposibilitatea numirii în funcție sau modificării raporturilor de serviciu.

Posturile de execuție cu atribuții pe linia pregătirii în domeniul intervenției au în componență următoarele specializări:

  • pregătire în domeniul educației fizice și autoapărării
  • pregătire în domeniul instrucției tragerii
  • pregătire în domeniul tacticii polițienești
  • pregătire în domeniul conducerii auto în regim prioritar.

foto: captură video (prezentare selecție)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Eurostat: România are cei mai puţini posesori de maşini la mia de locuitori din Uniunea Europeană

Publicat

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de automobile de pasageri la mia de locuitori.

Astfel, la o mie de locuitori, parcul auto din România număra 357 de maşini la finele lui 2019, arată cele mai recente date publicate de Eurostat, biroul european de statistică.

În același timp, România are şi unul dintre cele mai învechite parcuri auto. Vârsta medie a maşinilor aflate în circulaţie în România este de 16,5 ani, potrivit Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA).

De cel puţin 30 de ani, Luxemburg a înregistrat cea mai mare rată de motorizare dintre statele membre ale Uniunii Europene, mai arată datele Eurostat.

În 2019, existau 681 de autoturisme la mia de locuitori luxemburghezi. Această cifră poate fi influenţată de lucrătorii transfrontalieri care folosesc maşini de companie înmatriculate în ţară, notează sursa citată.

Luxemburg a fost urmat de Italia pe locul doi, cu 663 de maşini la mia de locuitori. Următoarele în topul listei au fost Cipru (645 de maşini), Finlanda şi Polonia (ambele cu 642 de maşini).

La polul opus, cele mai scăzute rate de motorizare s-au găsit în România (357 autoturisme), Letonia (381 autoturisme) şi Ungaria (390 autoturisme).

În ceea ce priveşte vechimea parcului auto, Lituania (16,8 ani), Estonia (16,7 ani) şi România (16,5 ani) au cele mai vechi flote, cu vehicule mai vechi de 16 ani.

Cele mai noi maşini pot fi găsite de asemenea în Luxemburg (6,5 ani) şi Austria (8,3 ani), potrivit datelor ACEA.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate