Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Lovitură pentru partidul lui Ponta, în Alba. PSD a anunțat că a luat 300 de membri de la ProRomânia

Publicat

Aproximativ 300 de membri ai Pro România, partidul înființat de Victor Ponta, trec la PSD Alba, a declarat vineri președintele organizației județene a social-democraților, Ioan Dîrzu. Situația este inedită în contextul în care la nivel național, trendul este invers: membrii PSD trec la partidul lui Ponta. 

Cel mai mare număr de membri vin de la Sebeș, practic toată organizația în frunte cu coordonatoarea pe oraș. Aproximativ 90 de oameni au semnat vineri adeziunea la PSD, spune Dîrzu.

De asemenea, acesta a mai declarat că și de la Abrud, Câmpeni, Blaj, Alba Iulia, Cugir, Arieșeni, Horea și de la alte câteva organizații mai mici sunt foști membri de partid care au trecut la PSD.

Principala nemulțumire a acestora ar fi liderul județean al ProRomânia, pe care îl acuză că nu a avut ținte la alegeri și că nu a comunicat bine cu organizațiile. Ioan Dîrzu a declarat că nemulțumiții din ProRomânia nu au cerut nici o funcție în PSD.

O parte dintre aceștia au fost prezenți la o conferință de presă organizată la sediul PSD Alba.

”(…) din restul județului și-au mai arătat dorința de a face către PSD, către adevărata stânga, alți colegi de la Alba Iulia, în jur de 20-25, organizația de la Blaj, Horea, Arieșeni și o parte din organizația Cugir. De asemenea, tineretul PRO România, coordonatorul județean, a semnat adeziunea, din păcate, nu a putut să fie prezent, fiind prins cu probleme de serviciu. Undeva la peste 300 de persoane din organizația județeană, PRO România Alba, vor face trecerea către PSD în săptămâna care urmează” a declarat Sebastian Lazăr, fost coordonator și vice-coordonator, PRO România.

”PRO România la început  s-a dorit a fi o alternativă de stânga, dar într-un final s-a dovedit a fi un partid fără doctrină, un partid speculat, intrigant și doar anti PSD, nimic altceva, decât toată ziua, anti PSD, anti PSD. Oamenii cu potențial care au depus efort în crearea și dezvoltarea organizației județene Alba, care au muncit în campania pentru alegerile europarlamentare, au fost rând pe rând înlăturați fără motive.

De asemenea PRO România Alba, este condusă de un lider, care nu este deloc priceput, nu este empatic și nu are o vizune clară și solidă, și de asemenea nu a existat niciodată o echipă de conducere la nivel județean, care să pună în practică sau în aplicare o strategie de lucru clară, ci doar interese personale și o goană după funcții onorifice” a mai declarat Sebastian Lazăr.

”Singura organizație este cea de la Sebeș, la Abrud nu există organizație, la Câmpeni coordonatorul nu este în țară, la Roșia Montană nu există… 20 de membri, câți au trecut, nu înseamnă 300. Membri activi erau doar de la Sebeș” a declarat coordonatorul județean al ProRomânia, Horațiu Florea.

Acesta a adăugat că în județul Alba ProRomânia are 1.200 de membri cu adeziuni semnate și depuse la partid.

UPDATE:

Într-un comunicat de presă intitulat ”Salut indecizia foștilor colegi!”, coordonatorul PRO România, filiala Alba, Horațiu Florea, a comentat decizia foștilor săi colegi care au plecat spre PSD:

”Am urmărit și eu conferința PSD care, cel mai probabil s-a dorit a fi o lovitură sub centură în ceea ce ne privește. Ei bine este greu să să fii surprins când fugarii devin din nou fugari sau când se vorbește despre sute de oameni care pleacă, numere pe care PRORomânia nu i-a avut niciodată.

Pe scurt, n-am avut niciodată ce spun ei că am pierdut!

Domnul Cârnațiu Lazăr Sebastian nu este o pierdere pentru organizația noastră, ba dimpotrivă, îi salutăm decizia de a pleca la fel cum a venit, prin fugă și trădare. Îi dorim mult succes în noua și vechea familie PSD și considerăm că valorile sale personale se regăsesc mult mai mult în stilul de politică promovat de domnul Dîrzu.

În ceea ce privește organizațiile PRORomânia Blaj și Abrud, ne-am dori foarte mult să facem și noi cunoștință cu acești membri, deoarece aceste organizații încă nu fuseseră conturate decât la nivel de discuții cu câte o singură persoană.

Singurul regret pe care îl am cu adevărat în acest moment este legat de decizia doamnei Roxana Reisnaor , o doamnă față de care am un deosebit respect și a cărei performanță o voi recunoaște și promova indiferent de partidul din care va face parte. Îi urez mult succes în noul drum politic și cred cu tărie că este primul om de calitate pe care PSD Alba îl câștigă de 15 ani încoace.

Am mai fost acuzați în această conferință că politica noastră este una anti PSD, nu o considerăm o acuză ci mai degrabă un compliment! Da! Pentru cei care încă nu cunosc regulile democrației, precum domnul Cârnațiu, îl informăm pe această cale, că așa se face opoziție.

Știm că politica pe care ei o înțeleg este să fii prieten cu toată lumea și să pleci capul oricui, oriunde pentru a prinde o funcție în caz că echipa ta pierde. Ei bine, noi facem lucrurile altfel! Noi ne asumăm o luptă pentru o stângă sănătoasă și reformată pentru România, iar PSD nu mai reprezintă de prea mult timp interesele electoratului de stânga.

Le urez mult succes în drumul ales și sper ca obiectivele lor să devină la un moment și cele pe care România le merită!”, a declarat Horațiu Florea într-un comunicat de presă.

După conferința de presă, în care au anunțat trecerea membrilor PRO România la PSD Alba, reprezentanții social democraților, au făcut câteva precizări printr-un comunicat de presă:

”PSD a fost și va rămâne singura opțiune viabilă pentru susținătorii democrației sociale, pentru cei care sunt, așa cum se spune, ”de stânga”, în ciuda piedicilor care ne-au fost puse, voinței unora de a ne desființa și a ”părerologilor” care nu fac altceva decât să bată toba, însă la final nu se vor alege nici cu praful de pe ea.

Înspre PSD vin mulți oameni, cu sau fără experiență politică, ce nu se mai regăsesc în alte partide, pentru că observă că noi am rămas fideli crezului nostru, acela de a fi aproape de toți și de a reduce distanțele sociale dintre oameni, de a oferi o viață mai bună tuturor, de a aduce beneficii reale, palpabile, care corespund nevoilor.

Așa se face că peste 300 de membri, inclusiv coordonatori locali, ai PRO România, partid cu parlamentari care au trădat interesele celor care i-au votat, s-au înscris în PSD, cea mai mare formațiune politică din România, care crede într-un prezent mai bun, pe care, cât timp a fost la guvernare, l-a asigurat. De altfel, toate partidele de centru-stânga, nou înființate, s-au dus, așa cum au venit, lăsând doar speranțe și iluzii.

”PRO România s-a dorit a fi o alternativă de stânga , dar este doar un partid fără doctrină , speculant, intrigant și doar anti PSD”, a spus Lazăr Sebastian, fost coordonator PRO România în Alba Iulia.

În PSD s-au înscris peste 90 de membri ai PRO România din Sebeș, peste 25 de membri din Alba Iulia, peste 25 de membri din Cîmpeni, peste 20 de membri din Roșia Montană , peste 20 de membri din Blaj, peste 25 de membri din Abrud, peste 15 membri din Mogoș , dar și alți membri din alte localități ale județului Alba.

Oamenii se conving de acest PRO România, compus din parlamentari aleși de pe listele PSD, care au făcut ca un partid cu 20% în alegeri să vină la Putere, iar unul cu peste 40% să treacă în Opoziție. Oamenii îi vor ”mulțumi” lui Victor Ponta mai ales după măsurile dezastruoase pe care PNL le va lua, chiar în contextul unei situații economice stabile. Indiferent cât se vor dezice de Coaliția Austerității Tăriceanu și Ponta sunt cel puțin complici, dacă nu părtași, la formarea acesteia.

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile pentru că a făcut politica celor mulți, pentru oamenii care muncesc zilnic, pentru reușita în business a tinerilor și deopotrivă pentru bunăstarea vârstnicilor. Facem politica celor care lucrează în marile companii, dar și a celor care muncesc în școli sau spitale, pe care le-am renovat și în care am investit, a acelora care au un program de așa natură încât nu au liber nici sâmbăta sau duminica, iar de Paști și Crăciun spun la serviciu ”Bună dimineața”. În ciuda greșelilor inerente care se produc, noi tot timpul am acționat cu bună credință, iar românii au resimțit, cât am fost la Putere, în propriile buzunare”, au declarat reprezentanții PSD Alba într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax