Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru pensionarii din MApN, MAI și SRI: pensiile vor fi supuse principiului contributivității, în noua lege

Publicat

impozite bani taxe

Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității. Acest lucru îi vizează pe foștii angajați din MApN, MAI și SRI. 

Informația a fost publicată de Economedia, care citează surse guvernamentale, care spun că noua lege aflată în lucru în prezent va merge strict pe criteriul contributivității.

În cadrul reformei, statul a introdus toate pensiile bazate pe contributivitate, dar și toate pensiile speciale în afară de cele ale militarilor.

Pensiile militare nu au fost incluse, deoarece statul român consideră în prezent că acestea nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii „de serviciu” sau pensii „ocupaționale”. Asta deși mare parte dintre acestea nu sunt plătite pe principiul contributivității, ci sunt completate de la bugetul de stat.

Citește și Cea mai mare PENSIE din Alba, de 41 de ori mai mare decât pensia minimă în județ. Câți pensionari iau peste 10.000 de lei lunar

În cadrul reformei, statul a introdus toate pensiile bazate pe contributivitate, dar și toate pensiile speciale în afară de cele ale militarilor. Pensiile militare nu au fost incluse, deoarece statul român consideră în prezent că acestea nu sunt pensii speciale, ci sunt pensii „de serviciu” sau pensii „ocupaționale”.

Asta deși mare parte dintre acestea nu sunt plătite pe principiul contributivității, ci sunt completate de la bugetul de stat.

Acum, Comisia Europeană a cerut oficial României să includă în reforma sistemului de pensii și pensiile militarilor, au spus sursele guvernamentale pentru Economedia.

Informația a fost vehiculată și în luna februarie, într-un document a Comisiei Europene, transmis Ministerului Muncii.

„Legat de pensiile speciale, este important să reiterăm că pensiile speciale cuprind nu doar cele şase categorii de pensii de serviciu existente în România enumerate în prezent la punctul b) în memorandumul Ministerului Muncii.

Important, pensiile speciale includ şi pensiile pentru forţele de securitate şi apărare (armată, poliţie) şi trebuie să fie şi ele acoperite de reformă”, se arată în documentul amintit.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Specia

    joi, 07.07.2022 at 06:18

    Daca toti contribuim la buget inseamna ca suntem egalî! Ca atare NIMENI NU ESTE SPECIAL !!

  2. pilu

    joi, 07.07.2022 at 12:43

    Păi cum mă, după ce au pus mâna pe putere, acum să-şi taie pensiile ? Aşa ceva nu se va întâmpla, e naconstituţional, va zice CCR-ul. Praf în ochii credulilor.

  3. Doru

    joi, 07.07.2022 at 13:07

    Poți avea dreptate!Dar când tu dormi liniștit sau bei o bere ,,la umbră,,iar militarul e in post având de îndeplinit,,un consemn,,nu mai e la fel!Invit pe mai ,,tinerii adepți ai contributivității,, să se înscrie la apărare sau interne,,de proba,, fara salariu minim 6 luni să vedem cum gândesc apoi despre,, frunză verde mușețel ,la umbră de stejărel…

  4. Vinter

    joi, 07.07.2022 at 13:23

    Să facă public documentul venit de la UE,iar abureală că aia au zis,la Francezi și la alte state așa zis europene nu se aplica principiul contributivității pentru că ăia nu și-au distrus armata că și noi.

  5. Petru

    joi, 07.07.2022 at 14:08

    V-ați bătut joc de noi cât am fost activi.Continuați bătaia de joc și după pensionare. Faceți jocuriile Comisiei Europene? Atunci rămâneți cu ei. Asa să vă gândiți că la prima scânteie marea forță NATO mai mult ca sigur își v-a lua tălpășița, atunci să vă vedem.

  6. Goghita

    joi, 07.07.2022 at 20:19

    Citiți stirile cu atenție! Inclusiv sumele pentru aceste pensii trebuie să se incadreze in procentele aprobate. Nu spune nicăieri că aceste pensii se calculează pe contributivitate.
    In altă ordine de idei rog să-mi indicați o singură țară NATO sau UE unde militarii au pensii pe contributivitate ! Una!

    Nu aveți curajul să vă legați de cei cu salarii nesimtite?

  7. Bodea

    joi, 07.07.2022 at 20:21

    în celelalte state se pot da pensii militare doar în România nu…

  8. Dan

    vineri, 08.07.2022 at 12:52

    Schimbarea regulilor jocului în timpul jocului.
    Când am întrat la L.M. în 1987 nu mi-a spus nimeni că voi ajunge oprobiul societății prin manipularea TV si ca se vor schimba legile de salarizare, statut cadre militare, evoluție în cariera și de pensii militare de zeci de ori, funcție de interesul politic.
    Nu trebuie decât comparat cum își respecta tarile NATO și UE militarii activi și în rezerva, pt. a vedea diferentele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax