Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Luca Anversa, patronul „Pomponio” condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru instigare la şantaj

Publicat

Tribunalul Alba s-a pronunţat miercuri în dosarul în care patronul „Pomponio”, Luca Anversa este acuzat de instigare la şantaj. Acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare Reamintim că acesta a recunoscut faptele şi a putut beneficia de reducere cu o treime a pedepsei, dar şi de o condamnare la închisoare cu suspendare.

Tot un an de închisoare cu suspendare pentru instigare la şantaj au primit şi Ioan Răşinariu, respectiv Viorel Gheorghe Toma. O pedeapsă mai lungă a primit George Virgil Dura, inculpatul acuzat de trafic de minori. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Cauza este disjunsă din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”. Judecătorii au decis la termenul trecut disjungerea dosarului pe latura penală pentru patru dintre inculpaţi, printre care şi patronul „Pomponio”, Luca Anversa. Acesta a fost acuzat sub aspectul comiterii infracţiunii de instigare la şantaj în formă continuată.

Luca Anversa a recunoscut în faţa magistraţilor comiterea infracţiunii de instigare la şantaj în formă continuată. În rechizitoriul întocmit de procurori se arăta că omul de afaceri a recurs la ameninţări prin intermediul unor grupări de recuperatori, pentru a-şi primi înapoi sumele de bani de la datornici. George Virgil Alin Dura a fost trimis în judecată pentru trafic de minori în formă continuată, iar Ioan Răşinariu şi Viorel Gheorghe Toma au fost acuzaţi de instigare la şantaj.

Vă prezentăm comunicatul transmis de Tribunalul Alba:

„Astăzi, 07.12.2011, în dosarul disjuns din dosarul cunoscut opiniei publice ca „Dosarul VIP”, Tribunalul Alba a hotărât condamnarea celor 4 inculpaţi, care au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată, după cum urmează: pe inculpatul D.G.V.A. la o pedeapsă de 5 ani închisoare cu detenţie, iar pe inculpaţii A.L., R.I. şi T.V.G. la câte o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Faţă de cei 4 inculpaţi, latura civilă a cauzei urmează a fi soluţionată în dosarul nr.1377/107/2011, din care s-a disjuns prezentul dosar.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare şi comunicare cu părţile lipsă. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de apel Alba Iulia.

Tribunalul Alba a fixat următorul termen de judecată pentru dosarul de fond 1377/107/2011 la data de 09.01.2012.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. calin

    miercuri, 07.12.2011 at 13:32

    asta cu suspendarea se aplica numai la infractorii italieni…..dar DE CATE ORI?

  2. florin

    joi, 09.02.2012 at 21:24

    DAR CEILALTI HOTI CARE PROFITA DE ITALIENI SI FURA , DE CE NU I PEDEPSESTE NIMENI?
    CA DACA NU VENEAU ITALIENII NU AVEAU CUM SA SI FACE VILE,DE UNDE SA FURE,?SA IA EXEMPLUL CELOR DE LA PUTERE?
    \ SA FURE DE LA STAT!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax