Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Luca Sabin, săteanul din Apuseni devenit revelația filmului ”Întregalde”. Actorul care a văzut prima dată o cameră la 79 de ani

Publicat

La cei 79 de ani ai săi, trăiți pe crestele izolate ale Apusenilor, Luca Sabin a ajuns să joace fără cusur în cel mai recent film al lui Radu Muntean: Întregalde. 

Bătrânul nu e actor, dar „e o revelație în film”, în rolul lui Aron Kente, un bătrân senil, care devine punctul central al poveștii lui Muntean.

Mai mult, omul este aproape deconectat de la lumea ”modernă”, ceea ce l-a făcut, în opinia echipei de filmare, mult mai autentic.

Cu ocazia filmărilor, a văzut pentru prima dată o cameră de filmat și habar nu avea cine este Simona Halep, de exemplu. 

În ziua în care filmul „Întregalde” avea premiera la Alba-Iulia, Luca Sabin, 79 de ani, s-a trezit dimineața la ora patru pentru a-și aranja la loc căpițele de fân distruse de furtună cu o seară în urmă.

YouTube video

A muncit la ele toată ziua, a avut grijă de gospodărie, apoi „și-a pus hainele alea bune și a venit la premieră”, povestește regizorul Radu Muntean pe scenă la Festivalul de Film Independent Anonimul, citat de jurnaliștii de la Libertatea, care îi dedică acestuia un articol amplu.

„Mi s-a părut că arată exact cum trebuie să fie personajul – suficient de fragil, doar că în același timp, Luca Sabin nu e deloc fragil, e un om extrem de întreg la minte, foarte ascuțit și în mare formă fizică, deși are 79 de ani.

Muncește de dimineața până seara. A vrut să facă, i-a plăcut să joace în film. Și ca bonus a avut și meseria personajului pe care-l interpreta: a fost tăietor de lemne”, povestește regizorul.

Deși joacă rolul unui bătrân senil, Luca Sabin este un om serios, respectat în comunitate și cât se poate de lucid. „Am insistat foarte tare ca el să înțeleagă că nu se joacă pe sine, ci că joacă un personaj care este diferit de el”, explică Muntean.

Povestea

„Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârşit de an.

Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde (județul Alba), întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează.

Când maşina lor rămâne blocată într-un şanţ în pădure, gaterul se dovedeşte a fi abandonat şi sunt nevoiţi să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie şi generozitate încep să fie puse la îndoială”, se arată în descrierea peliculei.

Articol complet pe: Libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate