Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucas Moldovan, campionul la copii sub 10 ani al Lisabonei la şah. Părinţii lui, albaiulieni stabiliţi în Portugalia

Publicat

Recent s-au desfăsurat la Lisabona campionatele districtuale de juniori la şah, la care au participat cei mai buni tineri şahişti din capitala Portugaliei şi localităţile din zona metropolitană a Lisabonei. Printre participanţi s-a aflat şi Lucas Moldovan, un talentat junior portughez de origine română, ai cărui părinţi sunt din Alba Iulia şi s-au stabilit pe malul Oceanului Atlantic după terminarea studiilor. Tatăl său Ionuţ predă matematica la Universitatea din Lisabona şi este fost elev al regretatului maestru Mihail Breaz la Clubul Municipal de Şah din Alba Iulia, în timp ce mama sa Oana este medic la unul dintre spitalele din capitala Portugaliei.

Lucas a obţinut la campionatul districtual 5 victorii şi o remiză în cele 6 partide jucate, asigurându-şi locul 1 la coeficienţii de departajare în dauna lui Rafael Dong (CX Sintra), care a acumulat acelaşi număr de puncte. Juniorul de origine română nu este la primul succes în Portugalia, el clasându-se de două ori pe locul 4 în campionatul naţional de şah rapid pentru juniori şi reprezentând Portugalia la campionatele europene de juniori la şah rapid în 2018.

Legitimat la CCR Coruchéus, Lucas se pregăteşte pe perioada vacanţelor de vară în România, unde vine la bunici în fiecare an, împreună cu juniorii de la CSM Unirea Alba Iulia. De asemenea el participă regulat, alături de ceilalţi juniori din grupa de avansaţi ai clubului municipal albaiulian, la antrenamentele online pe internet susţinute săptămânal de maestrul FIDE Marius Ceteraş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax