Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucian Bode, la videoconferina cu prefecții: Estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115000 de persoane

Publicat

vama

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut autorităților centrale și locale să fie pregătite pentru a acționa rapid în perioada sărbătorilor de iarnă și pentru a interveni, de fiecare dată când situația o impune.

La rândul său, ministrul de Interne, Lucia Bode, a avertizat că în perioada următoare, pe datele existente, estimează că numărul persoanelor care vor intra în carantină la nivel național va depăși 115.000 de persoane.

Prim-ministrul a participat joi la videoconferința cu prefecții, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, în perspectiva pregătirii corespunzătoare a structurilor guvernamentale din teritoriu pentru perioada sărbătorilor.

Șeful executivului a transmis că provocările imediate sunt legate de pandemia COVID-19 și condițiile meteo, fiind necesară anticiparea situațiilor în care este nevoie de intervenție și sprijin din partea autorităților.

”Trebuie să fim la datorie pentru cetățeni, inclusiv în perioada sărbătorilor. Și noi, la Guvern, și dumneavoastră, în teritoriu. Este important să ne coordonăm acțiunile, astfel încât structurile teritoriale ale guvernului să poată fi sprijinite de la nivel central. Apreciez și vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut și am convingerea că lucrurile se vor desfășura bine în continuare”, a afirmat prim-ministrul.

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a menționat direcțiile prioritare de acțiune pentru prefecturi în perioada care urmează, evidențiind rolul foarte important al colaborării interinstituționale strânse în gestionarea eventualelor situații de urgență și acordării de sprijin cetățenilor aflați la nevoie.

Un accent special a fost pus pe gestionarea situației de la frontieră, în contextul introducerii formularului digital de intrare în România și pe verificarea respectării măsurilor de carantinare în cazul persoanelor venite din afara țării.

”Pe situațiile pe care le avem până astăzi, estimăm că numărul celor carantinați la nivel național va depăși 115.000 de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre.

Vă solicit să vă organizați exemplar și să planificaţi temeinic acțiunile în teren, astfel încât activitatea de control să fie mult îmbunătățită”, a declarat Lucian Bode, arătând că prin astfel de acțiuni structurile MAI protejează sănătatea publică și contribuie la reducerea presiunii pe sistemul sanitar.

La videoconferința de astăzi au participat, de asemenea, reprezentanți ai INSP și ai structurilor teritoriale ale ministerului de interne, poliției, jandarmeriei, pompierilor și direcțiilor de sănătate publică, structuri care fac parte din comitetele județene de urgență.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax