Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări de alimentare cu apă în comuna Livezile, cu 1,29 milioane lei. Investiţii pentru teren sintetic de sport la şcoală şi modernizarea unui drum

Publicat

DSC_0003 De anul viitor, va fi terminată investiţia pentru cei 1.300 de locuitori ai comunei Livezile, prin care se modernizează reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Până acum a fost realizată aducţiunea prin conductă şi urmează alimentarea comunei la sursă. Prezent în cadrul unei conferinţe de presă la PNL Alba, primarul din Livezile, Daniel Irimie a spus că urmează ca şi în satul Izvoarele să fie realizată aducţiunea şi racordarea la reţeaua de apă. Pentru lucrările de modernizare a reţelei de aducţiune a apei şi racordarea la reţea, bugetul este de 1.290.000 de lei.

În perioada următoare, în Livezile vor începe lucrările de racordare a comunei la reţeaua de apă. Primarul Daniel Irimie spus că„ tot ce a reprezentat sate pe lungimea drumul județean au conductă și rețeaua de distribuție”. Totuşi, singurul sat în care nu au fost făcute lucrări de aducţiune este Izvoarele, urmând ca şi aici să se realizeze acest proces, iar locuitorii să aibă acces la reţeaua de apă a comunei.

Înainte de modernizarea drumului județean, în Livezile a fost realizată aducțiunea conductei de apă pe toată lungimea drumului. Din cauza lipsei de fonduri, administraţia locală nu a putut face alimentarea comunei cu apă.

Pentru aceste lucrări, primăria a semnat un contract prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală de unde le-a fost alocată suma de 300.000 de lei.

„Eu sper ca anul viitor această rețea să fie terminată și să putem alimenta comuna din această sursă”, a precizat edilul comunei.

În prezent în Livezile se mai lucrează și la un teren sintetic de sport în incinta singurei școli care mai funcționează în comună. Proiectul are o valoare de 253.000 de lei fără TVA și cel mai probabil va fi finalizat până la jumătatea lunii octombrie. În această vară, au fost alocați 60.000 de lei pentru reparații la centrala termică, pentru tot ceea ce înseamnă modernizare.

Administraţia locală mai are un proiect – prin intermediul GAL, pe măsura 322 – de amenajare a unui drum vicinal. „L-am ales nu neapărat întâmplător, el face și legătura cu Lopadea Veche, cu Miraslău”, a adăugat primarul comunei. Drumul are o lungime de 2,5 km, iar acesta va fi modernizat, nu asfaltat. Acesta va fi destul de bine amenajat, astfel încât cei care doresc să treacă din Livezile în Miraslău o vor putea face liniștiți”, a declarat Daniel Irimie.

Cât despre banii care intră în bugetul local, pentru finanţarea investiţiilor, edilul spune că „primăria are o licență de exploatare a carierei de piatră și în 2005 a fost reziliat un contract de asociere, iar cariera a intrat în administrația locală. De acolo, 300.000 de lei intră în bugetul local. Avem un contract de închiriere de pășuni la o asociație din comună, în suprafață de aproape 1000 de hectare, de unde se primesc 1.000.000 de lei”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax