Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ABRUD

Lucrări de asfaltări şi reparaţii pe drumuri naţionale din Alba, anunţate de minister. Care sunt tronsoanele vizate

Publicat

gropi

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat joi la Alba Iulia care sunt lucrările de asfaltări, întreţineri şi reparaţii programate în următoarea perioadă pe tronsoane de drumuri naţionale din judeţul Alba.

Acesta susţine că 80 de kilometri de drumuri naţionale în Apuseni şi zona Aiud – limita jud. Cluj vor fi reabilitaţi prin lucrări de întreţinere, reparaţii, plombări asfaltice, din aprilie.

„Pe DN75 se vor moderniza 40 km până la sfârşitul acestui an, pe DN 74A Câmpeni Abrud se vor face asfaltări pe 11 km, pe DN74 vor fi lucrări de întreţinere pe 9 km, adică reparaţii, plombări asfaltice, iar pe DN1 Aiud – limita Cluj vor fi reparaţii pe 13 km. Pe DN1 R Albac – Huedin se va interveni în regie proprie, pe 10 km”, a declarat ministrul.

Acesta a amintit şi de podul rutier din zona Horea, ce va intra în reabilitare prin procedură de calamitate.

Ministrul a precizat că lucrările de întreţinere sunt soluţia mai „rapidă”, comparativ cu varianta de modernizare a drumurilor, ce presupune o procedură biroctratică mai îndelungată.

“Până în iunie vreau să văd o execuţie de minim 50% din bugetul pe care l-am atribuit pentru întreţinerea drumurilor naţionale”, a încheiat ministrul.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Muniție neexplodată, găsită în localitatea Cugir. Echipa pirotehnică ISU Alba, chemată să intervină

Publicat

Echipa pirotehnică ISU Alba, Detaşamentul Alba Iulia a fost chemată să intervină, duminică seara, la Cugir. Este vorba despre asanarea unui teren de muniţie neexplodată, găsită pe raza oraşului. Revenim cu detalii. Foto: arhivă  

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, în Uniunea Europeană

Publicat

poluare masini

Standarde mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete au fost adoptate de Consiliul Uniunii Europene, potrivit Ministerului Transporturilor. Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. De asemenea, ținta este ca din 2030, autoturismele noi să emită, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Șoferul care a produs accidentul mortal de la Strungari, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost REȚINUT

Publicat

Șoferul din Pianu de Jos care a produs accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, la Strungari, în care un alt tânăr în vârstă de 30 de ani și-a pierdut viața, a fost reținut pentru 24 de ore. În momentul producerii accidentului șoferul se afla sub influența alcoolului, valoarea indicată de aparatul etilotest fiind de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, imaginea unui concurs de latte art în China. Dan Băcăințan, carieră mondială în domeniul cafelei

Publicat

d

Un tânăr din Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, imaginea unui concurs de latte art, în China. Dan Băcăințan nu este însă orice tânăr. El este campionul Italiei la cocktailuri pe bază de cafea și a reprezentat această țară la Campionatul Mondial de Cafea din Brazilia, unde s-a clasat în elita celor mai buni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate