Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de decolmatare în regim de urgență a unui pârâu de pe Valea Sebeșului. Pericol de inundare a stației de pompe Gâlceag

Publicat

Lucrări de decolmatare în regim de urgență a unui pârâu de pe Valea Sebeșului. Ploile de la finalul lunii iunie au adus o cantitate mare de aluviuni și bolovani pe pârâul Gâlceag, existând pericolul de inundare a Stației de pompare. Ca urmare, Hidroelectrica a lansat recent o licitație pentru decolmatarea zonei din fața stației. 

SPEEH Hidroelectrica a lansat pe 25 septembrie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de decolmatare în regim de urgență a pârâului Gâlceag, în zona Stației de pompare Gâlceag.

Valoarea totală a contractului este estimată la 38.098 de lei, fără TVA.

Stația de pompare Gâlceag face parte din Amenajarea Hidroenergetică a râului Sebeș. Stația de pompe Gâlceag transversează volumele de apă din bazinul râului Cugir, din acumularea Cugir în bazinul râului Sebeș, respectiv în acumularea Oașa.

Accesul la stația de pompe Gâlceag se face din DN 67C – Transalpina, Sebeș – Tău 45 km, apoi dreapta pe drumul forestier circa 9 km spre Canciu, apoi stânga spre Balele.

Lucrări de decolmatare în regim de urgență a unui pârâu de pe Valea Sebeșului

Potrivit documentației, din cauza ploilor de la finalul lunii iunie a fost adusă de către Părâul Gâlceag o cantitate mare de aluviuni şi bolovani, care a obturat traseul normal al apei,  existând pericolul de inundare a stației de pompe Gâlceag.

În aceste condiții se impune intervenția de urgență, prin decolmatarea zonei din fața stației, asigurând astfel siguranța stației și a personalului care deservește această stație de importanță pentru SH Sebeș.

Colmatarea s-a dezvoltat pe o lungime de 110 metri, cu o lățime variabilă cuprinsă între 7 și 23 metri, cu o formă trapezoidală înaintea canalului deversor ce tranzitează halda de steril prin depunerea aluviunilor și a bolovanilor cu un volum de aproximativ 500 mc.

Pentru realizarea lucrărilor de decolmatare se vor executa următoarele tipuri de lucrări:

  • demontare + montare balustradă – 3 m
  • executat rămpa de acces
  • excavarea cu releu şi curațarea mecănică a materialului aluvionar şi bolovani depus
  • transportarea materialului aluvionar pe un amplasarnent indicat de beneficiar, la o distanță de 0,5 km
  • nivelarea materialului transportat la locul de depozitare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate