Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări de infrastructură în judeţul Alba. Stadiul modernizărilor pe DJ107K, zona Întregalde, pe DJ 750, Gheţarul Scărişoara şi alte zone

Publicat

În mai multe zone din judeţul Alba se derulează lucrări de reabilitare a carosabilului pe drumuri judeţene, dar şi la reţeaua de apă şi canalizare. Dacă proiectele de la Roşia de Secaş, Şpring, Benic şi Daia Română sunt pe ultima sută de metri, mai sunt de rezolvat unele probleme birocratice pentru tronsoanele Poiana Gălzii – Întregalde şi DJ 750, spre Ghețarul Scărișoara, în Munţii Apuseni.

Într-o conferința de presă, vineri, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a prezentat stadiul fiecărui proiect.

La Roșia de Secaș ”e aproape de finalizare introducerea apei potabile din satul Tău, tot din comuna Roșia de Secaș, cu excepția locului unde se lucrează la apă. E finalizat întregul covor asfaltic, se lucrează la partea racorduri la Roșie”, potrivit lui Roman.

La Cergău,”lucrurile sunt ceva mai avansate, în maxim o săptămână ar trebui finalizate lucrările de asfaltare după introducerea apei și a canalului, se lucrează în prezent la accesele în curți și mai sunt mici lucrări la șanțuri și rigole”, a precizat vicepreşedintele CJ Alba.

La Șpring ”s-a finalizat turnarea covorului asfaltic și până în luna octombrie, practic ar trebui să finalizăm asfaltarea în satul Ungureni, din comuna Roșia de Secaș”.

De asemenea, săptămâna viitoare se va discuta cu cei care lucrează la DJ107K deoarece Consiliul Județean dorește să se demareze în  forță lucrările de la Poiana Gălzii – Întregalde, până pe porțiunea de Roica. Acolo au fost alocați 1,7 milioane lei pentru continuarea lucrărilor și mai trebuie  doar să se organizeze foarte bine pentru a reuși să respecte calendarul de lucrări.

Lucrări în desfășurare mai sunt la Benic, unde se introduce apa și canalizarea, lucrare care ar putea să fie finalizată până la sfârșitul anului.

O altă lucrare finalizată este cea de la Daia Română, unde a fost făcută recepţia joi. Au fost terminate lucrările la apă și canalizare, toate locuințele fiind recordate, iar în această lună va avea loc licitația pentru asfaltare.

O situație mai specială o are DJ 750, drumul care duce spre Ghețarul Scărișoara, unde au fost oprit şantierul deoarece firma Comico București, care se ocupa de lucrări, a intrat în insolvență. Lucrările la acest drum au început în anul 2007 și nici acum nu este gata, însă se va cesiona contractul altei firme. Dacă lucrările nu vor fi terminate până la sfârșitul anului, firma nu va încasa cei 15 miliarde lei vechi care au fost alocați.

Cristina NICOLA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax