Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări de peste 1,3 milioane lei derulate de CJ Alba la infrastructura de alimentare cu apă din județul Alba

Publicat

dumitrel

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a vizitat vineri șantierul lucrărilor de alimenatre cu apă ce se execută pentru racordarea rețelei existente în comuna Gîrbova la Sistemul Microregional de alimentare cu apă din zona Văii Secașelor. În total, în această perioadă, CJ Alba derulează lucrări la infrastructura de alimentare cu apă în valoare de peste 1,3 milioane lei, prin Apa CTTA SA, în mai multe zone din judeţ.

La Gîrbova se lucrează pentru a extinde conducta ce mergea inițial până la Cîlnic, cu încă 5,7 km, până în satul Reciu. Se realizează astfel racordarea rețelelor existente deja în comuna Gârbova la Sistemul Microregional din zona Văii Secașelor, sistem ce face alimentarea cu apă din sursa Valea Sebeșului.

Lucrările au demarat la începutul acestei săptămâni și vor încheia circa două luni, având o valoare de aproximativ 800.000 lei.

O altă lucrare importantă din zona Secașelor este racordarea comunei Ohaba la Sistemul Microregional, prin realizarea aducțiunii de apă între localitățile Berghin și Ohaba. Aici lucrările sunt aproape finalizate, mai trebuind doar să fie racordat la energie electrică grupul de pompe ce deservește sistemul. Lungimea lucrării realizate este de circa 4,8 km, valoarea investițiilor fiind de aproximativ 300.000 lei.

„Atât la Gîrbova cât și la Ohaba exista deja apă din surse proprii, din captări de izvoare. În ultimii doi ani, mai ales la Ohaba, au fost însă probleme mari cu aceste surse de apă din cauza secetei. Am considerat că este oportun să racordăm și aceste localități la Sistemul Microregional care aduce apa din Valea Sebeșului, unde nu sunt probleme de debit”, a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

În această perioadă se lucrează la alimentarea cu apă și realizarea rețelelor de distribuție și în satul Șpălnaca din comuna Hopîrta, lucrările urmând să fie finalizate anul viitor. Valoarea lucrărilor realizate până acum este de circa 200.000 de lei.

Fondurile utilizate pentru toate aceste investiții provin de la Consiliul județean Alba, iar lucrările sunt realizate de SC Apa CTTA SA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Anonim

    vineri, 07.03.2014 at 14:08

    ce bani ? ca pe unele strazi sau dat milioane casa bage apa,gaz si curent

    20 mil pt gaz
    20 mil pt curent + 20 bransament (nau nici autorizatie de la primarie si stalpi sus pusi de alcolisti )
    10 mil pt apa si 3 mil contract

    Hoti la fel ca *****
    !

    • Anonim

      vineri, 07.03.2014 at 14:11

      nevestele celor de la primarie lucra la APA canal si au salar mai mare decat iei din primarie , acol e mafia …oare toata lumea e oarba ? ???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax