Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de peste 13 milioane lei pentru modernizarea variantei de drum județean între Sebeș și Pianu

Publicat

Varianta de drum județean între Sebeș și Pianu, de cinci kilometri din DJ 704A este propus pentru modernizare. A fost aprobată documentația investiției de 15,6 milioane lei, din care lucrări construcții-montaj 13,67 milioane lei.

Drumul judeţean DJ 704 A: DN 7 (Sebeş) – Pianu de Jos – Pianu de Sus – Strungari – Răchita – DN 67 C (Sebeşel) are o lungime totală de 24,393 km. Drumul este asfaltat pe toată lungimea, cu excepția unui tronson pietruit cu o lungime de aproximativ 4,850 km.

Tronsonul de drum județean DJ704A propus spre modernizare este de 5.097 m și se desfășoară între municipiul Sebeș, intersecția cu DN7 (de la km 0+000) și intersecția cu DJ 705 B (km 5+142). Segmentul este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Sebeș, al comunei Pianu și al comunei Vințu de Jos.

Îmbrăcămintea rutieră şi traseul drumului sunt neconforme, fiind necesară modernizarea, se arată în documentația proiectului CJ aprobat în 24 martie.

Cinci kilometri de drum pietruit

Lățimea platformei drumului județean este de 5-7 m, cu o lățime a părții carosabile de 4-6 metri. Pe sectorul de drum cuprins între km 0+000 – 0+290, există îmbrăcăminte asfaltică degradată, iar pe sectorul de drum cuprins între km 0+290 – 5+142 drumul este pietruit. Pe sectorul de drum 4+720 – 4+820 se află în execuție construirea unui pod nou, în cadrul unui alt proiect.

Pe segmentul de drum sunt gropi și denivelări. Sunt amenajate șanțuri laterale, însă sunt n mare parte neprofilate, colmatate, degradate, acoperite cu foarte multă vegetație, astfel că nu asigură scurgerea eficientă a apelor pluviale.

Podețele identificate sunt insuficiente ca număr, parțial colmatate sau complet nefuncționale. De asemenea, nu există un sistem de semnalizare conform normelor.

Cum va fi amenajat carosabilul

Drumul va fi asfaltat, vor fi amenajate acostamente consolidate, drumurile laterale se vor amenaja pe o lățime de minim 4 m.

Vor fi amenajate șanțuri laterale din beton, podețele existente se vor înlocui cu altele noi – 13 podețe la drumuri laterale, 3 podețe de traversare.

La km 4+755 se află în execuție construirea unui pod nou, în cadrul unui alt proiect.

Pe sectorul cuprins între km 4+170 – 4+280, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă s-a proiectat zid de sprijin din beton cu înălțimea de trei metri și lungime de 220 metri.

Pentru rezolvarea problemelor de siguranța circulației au fost prevăzute lucrări de semnalizare cu indicatoare, marcaj longitudinal si transversal, parapet rutier tip N2.

Valoarea totală a investiției este de 15.625.229,60 lei (inclusiv TVA), din care lucrări de construcții-montaj: 13.671.910,00 lei (inclusiv TVA)

Durata de execuție a investiției este estimată la 12 luni.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax