Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de punere în siguranță a conductei de gaz Alba Iulia – Zlatna, în zona subtraversării râului Ampoi, la Presaca Ampoiului

Publicat

Transgaz va efectua lucrări de punere în siguranță a conductei de transport gaze naturale Alba Iulia – Zlanta, în zona unei subtraversări a râului Ampoi, pe raza localității Presaca Ampoiului din comuna Meteș. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 2 martie, luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului – pentru proiectul „Punerea în siguranță a subtraversării râului Ampoi cu conducta de transport gaze naturale DN200 Alba Iulia – Zlatna, în zona localității Presaca Ampoiului”, titular SNTGN Transgaz Mediaș SA.

Potrivit documentației, în zona localității Presaca Ampoiului, conducta subtraversează lestat râul Ampoi pe o lungime de cca. 22 m.

„Având în vedere că procesul de eroziune a albiei în secţiunea traversării este permanent, cu erodarea atât la debite mari cât și la debite mici, se impune realizarea de lucrări de punere în siguranță a conductei de transport gaze naturale la traversarea cursului de apă menționat, lucrări care să cuprindă refacerea traversării râului”, se precizează în documentație.

Lucrări de punere în siguranță, pentru evitarea accidentelor tehnice

Proiectul urmărește astfel asigurarea funcționării conductei în condiții de siguranță și evitarea accidentelor tehnice.

Lucrările de punere în siguranță a subtraversării râului Ampoi se vor realiza în zona adiacentă amplasamentului actual. Acestea vor necesita ocupări de terenuri suplimentare în albia și pe malurile cursului de apă, în vederea realizării lucrărilor de construcții-montaj, precum și pentru accesul la amplasament de la drumurile din zonă.

Conducta existentă se va înlocui cu o conductă nouă pe o lungime de cca. 131 m. Conducta nouă se va monta prin șanț deschis cu conductă lestată prin betonare în fir continuu pe lungimea de 29 m în albie la traversarea râului Ampoi și 102 m pentru racordurile pe maluri și cuplarea în conducta existentă.

Traversarea cu conducta nouă lestată a râului Ampoi se va executa la circa 85 m aval de traversarea existentă.

În albia râului, la circa 14 m aval de conductă, se va executa un prag submersibil din anrocamente pentru conservarea talvegului.

Acesta va avea următoarele dimensiuni:

  • lungimea de 6 metri (amonte-aval),
  • lățimea de 13,50 m (între maluri)
  • înălțimea de 1,50 m (sub cota talvegului)

Pragul propus nu va avea influență asupra nivelului apei în timpul viiturilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax