Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială din Mogoș. Investiție de peste 2 milioane de lei, finanțată prin PNRR

Publicat

Lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială din Mogoș. Clădirea Școlii Gimnaziale din Mogoș urmează să fie reabilitată pentru creșterea eficienței energetice, printr-o investiție de peste 2 milioane de lei. 

Primăria Mogoș a lansat pe 12 martie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor ce vizează creșterea eficienței energetice la Școala Gimnazială Mogoș.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 2.043.039,21 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Potrivit documentației, proiectul vizează scăderea consumului energetic al școlii prin reabilitarea termică a clădirii, pentru oferirea unor condiții cât mai bune pentru elevi.

Obiectivele specifice preconizate a fi atinse prin realizarea investiției sunt următoarele:

  • îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereți exteriori, planșeu peste ultimul nivel, planșeu peste sol), a șarpantei și învelitorii;
  • introducerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente;
  • utilizarea surselor de energie regenerabilă, pentru asiguarea necesarului de energie a clădirii;
  • înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață
  • orice alte activități care conduc la îndeplinirea realizării obiectivelor proiectului (lucrări de demontare/montare a instalațiilor și echipamentelor, lucrări de reparații la fațade, etc);
  • prevederea unor surse de energie regenerabilă – panouri solare

Lucrări de reabilitare la Școala Gimnazială din Mogoș

Școala Gimnazială Mogoș se află în intravilanul localității Mogoș, strada Princiopală, nr. 39B. Suprafața terenului pe care este amplasată clădirea este de 2.380 mp.

Proiectul prevede intervenții la compartimentări, pentru refuncționalizarea zonei administrative: creare grup sanitar pentru profesori/persoane cu handicap/oficiu materiale curățenie și mărirea suprafeței centralei termice.

Se va realiza un termosistem din vată minerală bazaltică cu grosimea de 15 cm. Placa pe sol se va izola cu polistiren extrudat de 10 cm grosime și se vor reface toate pardoselile parterului, inclusiv placa de beton slab armată pe sol.

Se va termoizola planșeul peste ultimul nivel cu vată minerală cu grosimi de 30 cm.

Se va reface șarpanta și învelitoarea – cu învelitoare din țiglă ceramică, inclusiv elemente de tinichigerie conexe (opritori zăpadă, jgheaburi și burlane pluviale, etc.)

De asemenea, se va executa finisajul exterior cu tencuieli minerale decorative.

Accesele se vor păstra (acces principal și acces secundar centrala termică), iar la cel principal se va amenaja o rampă de acces pentru persoanele cu handicap locomotor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax