Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reabilitare și extindere prin mansardare, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud. Valoarea investiției

Publicat

Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud urmează si fie reabilitată și extinsă prin mansardare, printr-o investiție de 2,7 milioane de lei. 

Primăria Aiud a lansat marți, 23 noiembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru reabilitarea și extinderea prin mansardare a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 din municipiu.

Valoarea totală estimată este de 2.699.275,27 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Aiud funcționează în prezent cu 9 grupe de preșcolari: 5 grupe cu program prelungit și 4 grupe cu program normal.

Din cauza spațiului insuficient în cadrul imobilului situat pe strada Unirii, nr. 10, o grupă cu program prelungit își desfășoară activitatea într-o clădire aflată în imediata vecinătate a grădiniție, respectiv în clădirea creșei, iar celelalte 4 grupe cu program normal funcționează în clădirea Colegiului Tehnic, pe strada Ecaterina Varga nr. 41.

În prezent grădinița nu dispune de spații în care să poată funcționa toate cele 5 grupe cu program prelungit, ca urmare s-a propus asigurarea spațiilor necesare prin mansardarea clădirii.

Lucrările au ca scop reabilitarea clădirii existente, în regim de înălțime subsol parțial, parter, etaj și extinderea acesteia prin mansardare în vederea realizării unei grădinițe cu 6 săli de grupă (5 săli pentru desfășurarea procesului de învățământ și o sală multifuncțională pentru activități recreative).

La mansardă se vor realiza, printre altele, două săli de grupă, un birou, un spațiu de depozitare, o sală de mese și un grup sanitar. Clădirea va beneficia de un lift pentru alimente.

Printre lucrările propuse se numără:

  • înlocuirea covorului PVC pe suport textil existent, cu parchet laminat și gresie
  • înlocuirea gresiei și a faianței din zona de bucătărie și anexe
  • înlocuirea mobilierului din grupurile sanitare (în grupurile sanitare pentru copii se vor înființa cabine pentru copii cu dizabilități)
  • realizarea finisajelor interioare cu materiale de înaltă calitate
  • realizarea acoperișului șarpantă din lemn cu învelitoare tip tablă peste mansardă
  • realizarea termosistemului la pereții exteriori

În curte urmează să fie amenajată o platformă de 300 mp cu dale de cauciuc pe pat de nisip.

Se vor monta echipamente noi de joacă (hinta, tobogan, leagăn).

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax