Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reabilitare și modernizare pe strada Valea Morilor din Zlatna. Investiție de peste 6,1 milioane de lei

Publicat

O stradă din orașul Zlatna va fi modernizată și reabilitată pe o porțiune de 2,5 kilometri, printr-o investiție de peste 6,1 milioane de lei. 

Primăria Zlatna a lansat miercuri, 2 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru proiectarea, verificarea tehnică, asistența tehnică și execuția de lucrări pentru obiectivul „Îmbunătățirea calității vieții în orașul Zlatna”, Componenta B – „Reabilitare strada Valea Morilor, oraș Zlatna, jud. Alba”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 6.120.827,08 lei, fără TVA. 

Proiectul urmărește reabilitarea și modernizarea unei porțiuni în lungime totală de 2,54 km din strada Valea Morilor, aflată în intravilanul orașului Zlatna. De asemenea, se vor reabilita racordurile cu alte șapte străzi, în lungime totală de 160 de metri și se vor realiza două pasarele dalate și un podeț tubular.

Strada Valea Morilor este situată în intravilanul orașului Zlatna, cu punct de plecare la inersecția / prelungirea străzii Piața Unirii (km 0 + 000) și punct terminal la intersecția cu DC 177 Vâltori – Runc.

Potrivit expertizei tehnice, circulația pe sectoarele prevăzute în proiect se desfășoară anevoios în special în perioadele ploioase, datorită defectelor la îmbrăcămintea de beton de ciment și a inexistenței unei îmbrăcăminți moderne pe o porțiune de stradă.

„În momentul de față, datorită stării de degradare accentuată în special după precipitații, populația este obligată să parcurgă cu dificultate străzile analizate. În situație similară se află și mașinile utlitare care deservesc zona: ambulanțe, mașini ale pompierilor, autobuze pentru transportul copiilor la școală”, se precizează în documentul citat.

Astfel, starea avansată de degradare a suprafeței carosabile și lipsa spațiilor pentru circulația pietonilor conduce la nesiguranță și la punerea în pericol a pietonilor și a celorlalți participanți la trafic.

„Realizarea investiției va influența în mod direct accesul la infrastructura rutieră modernizată pentru un număr de 205 locuințe aflate pe strada Valea Morilor și străzile secundare adiacente, respectiv un număr de 673 de locuitori (circa 16,8 % din populația stabilă a orașului Zlatna)”, se precizează în documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI).

Sectoare de drum propuse spre modernizare:

  • Strada Valea Morilor de la km 0 + 000 la km 0 + 2350
  • Strada Valea Morilor I de la km 0 + 000 la km 0 + 190

Racorduri prevăzute:

  • Racord strada I.L. Caragiale de la km 0 + 000 la km 0 + 010
  • Racord strada Mihai Eminescu de la km 0 + 000 la km 0 + 025
  • Racord strada Ciprian Porumbescu de la km 0 + 000 la km 0 + 025
  • Racord strada Crișan de la km 0 + 000 la km 0 + 025
  • Racord strada Ion Creangă de la km 0 + 000 la km 0 + 025
  • Racord strada Zorilor de la km 0 + 000 la km 0 + 025
  • Racord strada Valea Ponienii de la km 0 + 000 la km 0 + 025

Potrivit caietului de sarcini, lucrările de reabilitare / modernizare vor respecta traseele actuale, fără a se ocupa și alte terenuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax