Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații la drumuri afectate de inundații, în zona Munților Apuseni și Ocna Mureș. O nouă licitație, în SEAP

Publicat

Consiliul Județean Alba a lansat recent o nouă licitație pentru lucrări de refacere a infrastructurii rutiere afectate de inundații în perioada 2016 – 2021.

Administrația județeană alocă peste 860.000 de lei pentru lucrări de refacere a unor porțiuni de drumuri din Munții Apuseni, respectiv DJ 750G – Ocoliș și DJ 750A – Sohodol și a unui pod aflat pe DJ 107D, în extravilanul orașului Ocna Mureș. 

Consiliul Județean Alba a lansat luni, 25 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru execuția lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităților naturale pe drumurile județene, respectiv lucrări de refacere pe DJ 750 G – Ocoliș, lucrări de refacere pe DJ 750 A – Sohodol și lucrări de refacere pod pe DJ 107 D – Ocna Mureș.

Valoarea totală este estimată la 867.954,05 lei, fără TVA. 

Reamintim faptul că prima licitație, lansată la sfârșitul lunii iunie, a fost anulată.

Potrivit caietului de sarcini, în urma precipitațiilor de mare intensitate din perioada 15-19 iulie 2021, a fost afectată infrastructura județeană de transport, respectiv drumurile județene DJ 750 A în zona Sohodol și DJ 750 G în zona Ocoliș, acestea devenind impracticabile pe anumite zone.

Pentru eliminarea efectelor calamităților produse și asigurarea circulației către locuințele din zonă, în prima fază s-au efectuat de urgență lucrări de refacere a terasamentelor. În acest an se dorește realizarea lucrărilor necesare pentru aducerea drumurilor județene în starea inițială de viabilitate.

Tot în acea perioadă a fost afectat și drumul județean DJ 107 D, inclusiv podul de la km 10+530, aflat în extravilanul orașului Ocna Mureș. În acest an se dorește executarea de lucrări de reparații curente la pod, constând în refacerea culeilor și a parapeților de protecție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax