Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații la infrastructura rutieră afectată de inundații, în zona Munților Apuseni și Ocna Mureș. Licitație, în SEAP

Publicat

Consiliul Județean Alba alocă peste 860.000 de lei pentru lucrări de refacere a infrastructurii rutiere afectate de inundații în perioada 2016 – 2021.

Sunt vizate două drumuri județene din Munții Apuseni, respectiv DJ 750G – Ocoliș și DJ 750A – Sohodol și un pod aflat pe DJ 107D, în extravilanul orașului Ocna Mureș. 

Consiliul Județan Alba a lansat joi, 30 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor de înlăturare a efectelor calamităților naturale pe drumurile județene, respectiv lucrări de refacere pe DJ 750 G – Ocoliș, pe DJ 750 A – Sohodol și pod pe DJ 107 D – Ocna Mureș.

Valoarea totală este estimată la 867.954,05 lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, în perioada anilor 2016 – 2021 pe teritoriul județului Alba au avut loc fenomene meteorologice deosebite – precipitații de mare intensitate, ploi torențiale cu antrenare de resturi vegetale, aluviuni și bolovăniș, care au provocat alunecări de teren și inundații, fiind afectate părți carosabile ale drumurilor, podețe și ziduri de sprijin.

Pentru înlăturarea obstacolelor de pe sectoarele de drumuri județene blocate, refacerea sectoarelor de drum distruse de viiturile puternice în vederea deschiderii circulației, au fost luate măsuri urgente de către administratorul public.

De asemenea, au fost emise Hotărâri de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de intervenții la dispoziția Guvernului prevăzute în bugetul de stat, pentru Consiliul Județean Alba și unitățile administrativ teritoriale din județ, afectate de inundațiile și fenomenele meteo periculoase.

Până la această dată au fost cheltuite numai o parte din aceste sume – pentru intervențiile de urgență și asigurarea circulației pe drumurile respective, urmând să fie achiziționate și contracte de lucrări pentru refacerea zonelor afectate și asigurarea circulației în condiții de siguranță.

În urma precipitațiilor de mare intensitate din 15 – 19 iulie 2021 a fost afectată inclusiv infrastructura județeană de transport, respectiv drumurile județene DJ 750A în zona Sohodol, DJ 750G în zona Ocoliș, acestea devenind impracticabile pe anumite zone.

Pentru eliminarea efectelor calamităților produse și asigurarea circulației către locuințele din zonă, în prima fază s-au efectuat de urgență lucrări de refacere a terasamentelor. Astfel, în prezent se urmărește realizarea lucrărilor pentru aducerea drumurilor în starea inițială de viabilitate.

Tot în acea perioadă a fost afectat și drumul județean DJ 107D, inclusiv podul de la km 10+530 aflat în extravilanul orașului Ocna Mureș. În acest an se urmărește executarea de lucrări de reparații curente la pod, constând în refacerea culeilor și a parapeților de protecție.

foto: arhivă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax