Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări de reparaţii la unele străzi din Alba Iulia. Constructorii, amenințați cu amenzi administrative dacă nu remediază deficienţele

Publicat

Administrația locală a demarat lucrările de plombare a asfaltului în zonele din Alba Iulia unde drumurile s-au deteriorat. Pentru finalizarea în timp util a intervențiilor și remedierea problemelor semnalate de cetățeni în mai multe cartiere din oraș, primăria s-a întâlnit la discuții și cu reprezentanții Apa CTTA, operator care se ocupă de derularea proiectului pe POS Mediu. Acestora li s-a pus în vedere să remedieze deficiențele cauzate de introducerea rețelelor de canalizare, sub amenințarea aplicării unor amenzi administrative.

În această perioadă se desfășoară pe raza municipiului plombări la rece a îmbrăcăminților asfaltice, acolo unde situația permite, pentru limitarea degradării drumurilor. De asemenea, o echipă mixtă formată din reprezentanți ai primăriei și ai beneficiarilor de rețele de utilități identifică și remediază cedările în platformele dalate si zonele pietonale. Există astfel de situații semnalate pe traseele rețelelor de gaz, apă etc.

Miercuri, erau în desfăşurare lucrări pe străzile Lalelelor și Luminii. Primarul Mircea Hava și directorul Direcţiei Investiții, Silvia Moldovan, au convocat de urgență, într-o întâlnire, echipa de management a proiectului implementat pe POS Mediu de către operatorul APA CTTA. Acestora li s-a pus din nou în vedere modul deficitar în care constructorii au înțeles să aducă la starea inițială drumurile din cartierele în care s-a introdus canalizarea, în special drumurile profilate anterior de primărie cu piatră, care până la data lucrărilor erau practicabile.

Beneficiarii proiectului au dat asigurări că vor întocmi un plan de lucru pentru soluționarea tuturor problemelor semnalate de către cetățeni până la finalul lunii martie. Acest orizont de timp ia în calcul și perioada improprie lucrărilor, în care precipitațiile fac imposibilă intervenția corespunzătoare la drumuri.

„Este ultimul avertisment pe care l-am adresat. Bunăvoința noastră a fost interpretată după bunul plac de unii constructori, iar acest lucru este inadmisibil. N-au decât să evalueze dânşii ce înseamnă o amendă administrativă tradusă în tone de material care îl puteau folosi de la bun început așa cum trebuie pe străzile pe care au lucrat. Canalizarea este un lucru bun, dar nu trebuie depășit prin problemele pe care le au cetățenii astăzi acolo unde nu s-au adus drumurile la starea inițială. Nu am fost niciodată adepții măsurilor aspre, dar, dacă aceste angajamente nu vor fi respectate, vom transforma urgent dezinteresul în amenzi” a declarat Mircea Hava. În prezent se intervine în Oarda pentru îndepărtarea noroiului, urmând să se finalizeze tot ansamblul de străzi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax