Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații ridicole între Cunța și Săliște pe Autostrada Orăștie- Sibiu. Alte 7,8 milioane de lei pentru cârpeli

Publicat

646x404Problemele de pe Lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu  par să nu aibă rezolvare, indiferent de sumele exorbitante care s-au băgat în construcție și reparație. Acum, la mai puțin de un an de când a fost redat circulației, urmează să intre din nou în lucrări de remediere a unor degradări. Patru firme se bat pentru contractul estimat la 7,3 milioane de lei, contract care vizează efectuarea unor lucrări considerate mai degrabă „cârpeli ridicole“, scrie adevărul.ro. 

Lotul de autostradă dintre Orăştie şi Sibiu a fost deschis circulaţiei în noiembrie 2014, reînchis zece luni mai târziu pentru lucrări de reabilitare şi redat traficului rutier în octombrie 2016. Doar că cele 8,8 milioane de lei investite atunci în eliminarea unor defecţiuni nu sunt suficiente, astfel că reprezentanţii Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au mai lansat o procedură de achiziţie pentru noi lucrări de remediere a altor defecţiuni. 7,3 milioane de lei, fără TVA, este valoarea noilor lucrări de remediere, apreciate de specialişti drept insuficiente în faţa amplorii problemelor de pe respectivul tronson: de la alunecările masive de teren din zona Dealului Bucium, la lipsa gardurilor de protecţie, a semnalizării rutiere electronice, a telefoanelor de urgenţă ori a spaţiilor de servicii.

Vezi și Țara lucrului prost făcut: O porțiune din Autostrada Deva – Lugoj s-a prăbușit înainte de a fi inaugurată

Pe 26 mai 2017, conducerea CNAIR a deschis ofertele celor patru firme interesate de lucrările propuse pentru respectivul lot. Compania nu a reuşit să atribuie deocamdată contractul, ofertele fiind în continuare în curs de evaluare. Până acum, pentru construirea celor 22,11 km de autostradă s-au cheltuit mai bine de 610 milioane de lei.

În caietul de sarcini din documentaţia de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor, reprezentanţii CNAIR lasă de înţeles că, fără efectuarea acestor minime intervenţii, circulaţia pe bucata de autostradă cuprinsă între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sibiu) ar putea fi restricţionată.

„Obiectivul general şi scopul lucrărilor de remediere sunt de a pune în siguranţă şi de a aduce autostrada la un nivel corespunzător de viabilitate în vederea preîntâmpinării unor evenimente care să conducă la restricţionarea traficului rutier pe autostradă“, se arată în caietul de sarcini citat de adevărul.ro.

În acest document sunt descrise şi lucrările de executat în opt puncte ale autostrăzii. Printre acestea se numără unele precum refacerea drenajului pe o lungime de 110 metri sau îndepărtarea unor tasări apărute în zona unor podeţe, prin aşternerea unui nou strat de uzură cu o grosime de cinci centimetri. Un alt exemplu de lucrare prevăzută este în zona unui zid de sprijin pentru terasament, cu o înălţime de patru metri, care a început să se mişte de la loc. Pentru a remedia această problemă, cei de la CNAIR cer amplasarea unui rând de micropiloţi (un fel de stâlpi) în faţă.

Se pune problema remedierii unor defecte considerate minore, în unele cazuri. Sau, dacă sunt grave, CNAIR încearcă să le dreagă cu cârpeli, cum ar fi exemplul zidului de sprijin care se roteşte“, arată Mihai Alexandru Crăciun, membru fondator al Asociaţiei Construim România. Reprezentanţii acestei asociaţii au documentat constant evoluţia deficienţelor de pe tronsonul în discuţie.

Printre lucrările cerute de CNAIR în noul contract sunt şi unele care vizează culeea (picior de pod) dinspre Orăştie a viaductului lung de un kilometru şi cu o înălţime maximă de 74 de metri, aflat în dreptul localităţii Aciliu. Culeea în discuţie a mai cedat şi în 2015, remedierile fiind executate de italienii de la Salini Impregilo, al căror contract a fost reziliat un an mai târziu.

„În spatele culeei 1 a viaductului Aciliu, placa de racordare s-a taxat cu circa 15 – 20 de cm pe calea 2 şi 5 – 7 cm pe calea 1. A apărut o fisură cu o lungime de opt metri în banda de staţionare de urgenţă, care este în strânsă legătură cu bombarea taluzului rampei, prefigurând posibilitatea de cedare locală a taluzului“, descriu situaţia de acum reprezentanţii CNAIR, în documentaţia de atribuire a contractului de lucrări. În aceste deficienţe, Mihai Alexandru Crăciun vede semnele unor probleme mult mai grave, minimizate de fiecare dată de reprezentanţii autorităţilor. „Exact ceea ce spuneam de acum doi ani şi ce se ştie din construcţie: culeea 1 se mişcă. Şi nu fisurile de acum din autostradă sunt problema, ci riscul de cedare a viaductului. Acolo trebuia prelungit viaductul înspre Orăştie cu încă cel puţin două deschideri, soluţie discutată încă din timpul construcţie. Dar CNAIR alege, din nou, cârpeala“, apreciază Crăciun.

Una din cele mai mari probleme ale respectivului lot de autostradă este zona km 64+380 – 64 + 440, adică cea de la baza dealului Bucium. După cum arăta „Adevărul“ în urma unui experiment realizat la începutul acestui an, valuri de pământ înalte de peste un metru şi cu o deschidere de peste 150 de metri se apropie cu câţiva zeci de centimetri pe lună de calea de rulare. În unele zone, distanţa până la asfalt a scăzut sub zece metri. Şi aici sunt prevăzute lucrări, doar că pe cealaltă parte a autostrăzii, unde amploarea alunecărilor de teren a fost redusă prin executarea unor ziduri de sprijin la linia CFR din zonă. Printre lucrările cerute sunt cele de îndepărtare a pământului care a alunecat până în şanţul de la marginea autostrăzii.

„Va fi o cârpeală ridicolă, care va ceda din nou peste unu-doi ani. Concluzia e că CNAIR nu e în stare să rezolve problema de la Aciliu, pentru că habar nu are cum să o abordeze. Cât despre dealul Bucium, alunecarea e continuă, sunt cel puţin cinci metri de deplasare numai anul acesta. La ruptura principală, terenul care iniţial avea panta de 1:5 este, acum aproape orizontal“, mai arată Alexandru Crăciun. Termenul de realizare a lucrărilor de remediere din contractul în discuţie este de trei luni, garanţia solicitată fiind de minim cinci ani.

Costurile cu remedierile punctuale din noul contract vor fi acoperite din garanţia executată în numele foştilor constructori italieni de la Salini Impregilo, garanţie totală de peste 60 de milioane de lei. Cu toate acestea, amploarea deficienţelor de pe cei 22 de km de autostradă şi estimarea costurilor necesare pentru remediere nu sunt cunoscute, deoarece CNAIR nu are nicio expertiză tehnică a întregului lot. O astfel de lucrare a fost scoasă la licitaţie în primăvara anului trecut, pentru suma de 1,66 milioane de lei, fără TVA. Şi deşi la licitaţie s-a prezentat o societate, procedura a fost în cele din urmă anulată din cauza unor probleme birocratice. Fix un an mai târziu, în mai 2017, CNAIR a emis un nou comunicat de presă în care anunţa că documentaţia pentru o nouă licitaţie care să ducă la expertizarea întregului lot a fost transmisă către Autoritatea naţională pentru achiziţii publice (ANAP). Până în prezent, ANAP nu a emis aviz favorabil respective documentaţii, astfel că licitaţia pentru realizarea expertizei nu a fost re-lansată nici în ziua de azi. La prima licitaţie, cea din 2016, termenul de realizare a expertizei prevăzut în caietul de sarcini era de 15 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

sursa: adevărul.ro

foto: Traian DeleanuDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Tara lui Papura Voda

  miercuri, 05.07.2017 at 11:53

  Astea sunt rezultatele atunci cand o tara ca asta este condusa de zeci de ani, de niste needucati, politicieni corupti. Ne dam cu stangul in dreptul intr-o perioada in care ar trebui sa ne aliniem cu mare viteza la niste tari din Vest.
  Tara asta are nevoie sa fie condusa de specialisti, in toate domeniile si functiile cheie ale statului!
  In timp ce alte tari din Vestul Europei, au autostrazi construite de sute de ani chiar, noi abia acum suntem in punctul in care ne chinuim cu legile prost gandite si ne imbarligam in birocratie, ca sa construim cat de cat ceva. Iar partea si mai trista e ca o facem prost! Pana construim 50 km de autostrada, trebuie sa inchidem alti 25. Capitala acestei tari nici macar nu are o centura cu 2 benzi pe sens, daramite drum express sau autostrada, asta in timp ce numai Budapesta e la zeci de ani distanta fata de noi.
  E tragic ceea ce se intampla si fara sa instig la violenta, in opinia mea tara asta are nevoie de un RESET, trebuie pus parul pe cei care ne conduc si nu prea vad lumea in stare sa detoneze mamaliga!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

Parcul din centrului orașului Alba Iulia, plin de oameni ai străzii și bețivi violenți. Autoritățile par să evite problema

Publicat

Parcul din centrul municipiului Alba Iulia, situat chiar lângă Casa de Cultură a Studenților, la nici 100 de metri de sediul Tribunalului Alba și într-o zonă foarte tranzitată, este plin de oameni ai străzii, de bețivi sau de tot felul de persoane cel puțin dubioase, cu un comportament violent. 

Aproape zilnic auzi oameni care se plâng de situație și de cei care își fac veacul în zona respectivă. Nu sunt mulți, dar sunt destui încât să provoace mizerie, scandal și să te facă să eviți zona. 

Mai mult decât atât, pentru vânzătoarele magazinului din fața parcului, situația a devenit un adevărat calvar. Chiar duminică, 26 iunie, atât personalul magazinului, cât și clienții au asistat la un episod în care un bărbat dintre cei care își fac veacul în zonă a intrat în magazin și a început să urle că vânzătoarele nu mai pun, la rece, berea lui preferată.

Se referea la berea pe care o bea din PET-ul verde, de un litru și pe care apoi îl aruncă la întâmplare în parc. Din câte se pare, vânzătoarele au parte foarte des de episoade cum a fost cel de duminică. Singurul lucru pe care îl pot face este să apese butonul de panică și să aștepte intervenția unui echipaj de la o firmă privată, care să îl scoată afară.

Autoritățile locale par că nu cunosc problema ori nu iau măsuri

Zilnic, prin zonă, trec judecători, procurori, avocați, politicieni locali care își beau cafeaua la una dintre cele două cafenele din zonă, dar din câte se pare nimeni nu îi vede pe ”rezidenții” parcului.

Mai mult de atât, în partea din față a parcului, zona din fața Casei de Cultura a Studenților este populată zilnic de părinți cu copii. Printre ei, chiar și polițiști pot fi zăriți uneori. De asemenea, prin parcul respectiv mai stau și grupuri de adolescenți.

În urmă cu câteva zile, doi polițiști locali erau prin zona parcului, cu mașina parcată. În spatele lor, pe o bancă, o femeie a străzii dormea liniștită, iar lângă ea un pui de câine era legat de bancă, pe post de lesă fiind un cablu.

Dacă nu sunt în parc, sigur sunt pe lângă statuia lui Iuliu Maniu, iar dacă nu, zac semi-căzuți, lângă hotelul Transilvania. Nu sunt greu de reperat pentru autorități, dacă acestea ar vrea să rezolve problema.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, 27 iunie – 3 iulie. Maxime de 35 de grade, câteva furtuni. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Publicat

Vremea se încălzește considerabil săptămâna viitoare. Sunt anunțate maxime de 34-35 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în a doua parte a săptămânii.

În weekend sunt anunțate ploi și furtuni.

La munte, maximele vor varia între 20 și 23 grade la Oașa, respectiv 21-27 grade la Arieșeni.

Prognoza meteo în săptămâna 27 iunie – 3 iulie în localități din județul Alba:

Vremea – Prognoza meteo: Luni, 27 iunie

 • Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit
 • Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; parțial însorit
 • Șugag: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit
 • Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; parțial însorit
 • Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit
 • Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit
 • Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit
 • Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit
 • Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit
 • Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit
 • Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit
 • Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; parțial însorit

Vremea – Prognoza meteo: Marți, 28 iunie

 • Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit
 • Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit
 • Șugag: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; parțial însorit
 • Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; parțial însorit
 • Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit
 • Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit
 • Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; parțial însorit
 • Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; parțial însorit
 • Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit
 • Câmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit
 • Arieşeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit
 • Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

Vremea – Prognoza meteo: Miercuri, 29 iunie

 • Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit
 • Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; predominant însorit
 • Șugag: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; predominant însorit
 • Oaşa: minime de 13 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; predominant însorit
 • Aiud: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; predominant însorit
 • Blaj: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; predominant însorit
 • Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; predominant însorit
 • Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; predominant însorit
 • Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; predominant însorit
 • Câmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; predominant însorit
 • Arieşeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; predominant însorit
 • Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; predominant însorit

Vremea – Prognoza meteo: Joi, 30 iunie

 • Alba Iulia: minime de 18 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; nori și soare
 • Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; nori și soare
 • Șugag: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; o furtună
 • Oaşa: minime de 14 grade Celsius, maxime de 22 grade Celsius; nori și soare
 • Aiud: minime de 20 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; nori și soare
 • Blaj: minime de 20 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; nori și soare
 • Ocna Mureş: minime de 18 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; nori și soare
 • Zlatna: minime de 18 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; nori și soare
 • Abrud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; nori și soare
 • Câmpeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; nori și soare
 • Arieşeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare
 • Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; nori și soare

Vremea – Prognoza meteo: Vineri, 1 iulie

 • Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 35 grade Celsius; o furtună
 • Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună
 • Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; o furtună
 • Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; o furtună
 • Aiud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 36 grade Celsius; o furtună
 • Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 36 grade Celsius; o furtună
 • Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună
 • Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; o furtună
 • Abrud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună
 • Câmpeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună
 • Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; o furtună
 • Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; o furtună

Vremea – Prognoza meteo: Sâmbătă, 2 iulie

 • Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; o furtună
 • Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; posibil aversă
 • Șugag: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; o furtună
 • Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime 22 grade Celsius; o furtună
 • Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; o furtună
 • Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; o furtună
 • Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; o furtună
 • Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună
 • Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; o aversă
 • Câmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; o aversă
 • Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; o furtună
 • Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; posibil aversă

Vremea – Prognoza meteo: Duminică, 3 iulie

 • Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; câteva furtuni
 • Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil aversă/furtună
 • Șugag: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; o furtună
 • Oaşa: minime de 11 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; o furtună
 • Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; furtuni
 • Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; furtuni
 • Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; câteva furtuni
 • Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; câteva furtuni
 • Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil aversă/furtună
 • Câmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil aversă/furtună
 • Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; câteva averse/furtuni
 • Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; posibil aversă/furtună

sursa: accuweather.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Două bazine hidrografice din Alba, sub un COD GALBEN: Se pot semnala scurgeri de pe versanți, viituri rapide și creșteri de debite

Publicat

Hidrologii au emis o atenționare hidrologică, de tipul Cod Galben, pentru râurile din două bazine hidrografice din Alba.

Potrivit hidrologilor, duminică, până la ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Alba şi Cluj), Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Târnava – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara).

Se pot semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Horoscop 27 iunie-3 iulie: Energie, bani mai mulți și activități de cuplu pentru unele zodii. Ce spun astrologul despre luna nouă

Publicat

O săptămână importantă și o lună nouă în Rac avem după 27 Iunie încolo. Prima zi, 27 va fi un rezumat al ultimelor 2 luni și pentru fiecare zodie vor fi decizii importante de luat și vești bune. 

Iar luna nouă, împreună cu luna neagră vor aduce o energie aparte pentru fiecare nativ. Atenție la desprinderea de trecut, la sănătatea digestivă și la sănătatea energetică a neamului din care faceți parte. 

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Berbec

Decizii bune și vești importante, proiecte intelectuale și rezultate benefice încă de luni. Iar Luna nouă va face un restart al vostru pe relația de familie și mai ales la anumite lecții moștenite pe neam.

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Taur

Banii vin de luni și multe idei de pus în practică, la capitol financiar. Un rezumat benefic pentru portofelul vostru. Luna nouă vă cere să amplificați comunicarea cu frații și înțelegerea în familie.

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Gemeni

Totul depinde de voi și de modul vostru de a vă înțelege pe sine. Luna nouă vă aduce energie care să vă sublinieze nevoia de stabilitate financiară, a voastră și a familiei. Trebuie să puneți umărul la treabă pentru a îmbunătăți bunăstarea neamului.

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Rac

horoscop rac

Toate sunt mai simple, pentru că înțeles multe lucruri în ultima vreme și ați scăpat de unele probleme. Luna nouă în Rac și alături de ea Luna Neagră, vă poate da senzația de criză de identitate. Sau poate nu este doar o senzație! În tot cazul trebuie să vă ghidați după ce simțiți și după intuiție pentru că aveți pe umeri mari responsabilități.

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Leu

horoscop leu

Dacă ziua de luni poate să vă arate cât de bune pot fi uneori veștile și alegerile, atunci luna nouă vă arată o stare și o energie mai puțin plăcută. Frustrările ascunse sub preș și problemele de ordin sentimental sau cele din familie, vă muncesc mai mult ca oricând.

YouTube video

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Fecioară

horoscop fecioara

Schimbările sunt bune pentru voi și vești bune și ele. Profesionalul este favorabil și favorizat. Iar luna nouă în Rac vă aduce planuri noi. Trebuie doar să nu mai trăiți în ”universuri paralele” ci să fiți conștienți de ceea ce sunteți și reprezentați pentru viitorul vostru!

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Balanță

horoscop balanta

Alături de Rac aveți evenimente care sunt ”la impuse” și care vă cer un plus de efort profesional. Vești bune și idei care pot învârti multe rotițe. O săptămână importantă pentru evoluția voastră.

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Scorpion

horoscop scorpion

Luni aveți o zi cu multe revelații, sau după caz, cu nevoia de a purta un dialog cu divinitatea. Luna nouă în Rac vă cere mari schimbări de ideologie și de filosofie de viață. Vezi care sunt cele mai stringente aspecte care nu te lasă să evoluezi!

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Săgetător

horoscop sagetator

Spiritul are muncile lui și mai ales moștenirea genetică la nivel spiritual. Atenție ce va sublinia ziua de Miercuri sau chiar și Marți seara. Începutul de săptămână vine cu mari reușite în cuplu. Weekendul însă te vrea la drum și cu planuri de vacanță.

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Capricorn

horoscop capricorn

Proiecte noi în cuplu și vizite la socri sau o altă etapă în povestea voastră de dragoste. Vești bune la serviciu și multe reușite care apar după mult efort intelectual, deja de câteva luni încoace.

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Vărsător

horoscop varsator

Prietenii tăi vin cu vești bune și lucruri importante se vor contura în următoarele 7 zile. Luna nouă în Rac îți aduce proiecte importante la serviciu, dar atenție și la sănătate, mai ales dacă ai multe sentimente apăsătoare în suflet!

Horoscop 27 iunie – 3 iulie Pești

horoscop pesti

Dacă încă nu ai învățat cum să comunic cu cei dragi, mai vine o lecție, așa de Luni. În plus, vin vești bune de la copii și reușite frumoase pentru sufletul vostru.

Horoscop realizat pentru cititorii Alba24, de Maria Sârbu

Youtube: Maria Sarbu – YouTube

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax