Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări finalizate pe strada Aurel Vlaicu din Cugir. Investiţie de 2 milioane lei din bugetul local

avatar

Publicat

Începute anul trecut, lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu din Cugir au ajuns la final. Valoarea totală a investiției a fost de 2.000.000 lei, sumă alocată din bugetul local.

Lucrările s-au desfăşurat în două etape. Segmentul dintre intersecția cu strada Râul Mic şi intersecția cu strada Colinei a fost finalizat în 2016 (investiţie de 913.744,27 lei), iar 1840 de metri – de la intersecția cu strada Colinei până la căpătul străzii Aurel Vlaicu, în acest an (978.276,12 lei).

Lucrările au vizat reabilitarea drumului, înlocuirea bordurilor, amenajarea căilor pietonale, construirea unor ziduri de sprijin și modernizarea/amenajarea unor rigole și podețe de descărcare pentru preluarea apelor pluviale.

Au fost executate lucrări de refacere a trotuarului cu piatră cubică, de montare a pavajului (dale vibropresate din beton) pentru accesul pietonal, potrivit informaţiilor oferite de architect şef Victor Sava, Serviciul Urbanism, din cadrul primăriei. Tot în cadrul investiției au fost incluse și lucrările de canalizare pluvială cu rigolă de acostament.

De asemenea, au fost făcute lucrări de asfaltare a drumurilor de acces pe strada Aurel Vlaicu, dar și pe porțiunea spre Biserica Romano-catolică.

În zilele următoare, adminsitrația locală va recepționa lucrările pe strada Colinei, investiţie de 577.000 lei.

În ceea ce privește strada Colinei, lucrările au fost demarate concomitent din ambele sensuri, de la intersecția cu Aurel Vlaicu și din zona Turnului de apă, unde a fost amenajată o alee pietonală. Este o investiție care va permite administrației locale să exploateze potențialul turistic al acestei zone, mai cu seamă că se dorește ca în viitor să se creeze o rețea de piste de biciclete pe fostul traseu Wasserliner.

Sorin Giurcă

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Magistrații ÎCCJ au decis: Toate adunările publice din piețe sau căi publice trebuie declarate în prealabil

avatar

Publicat

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Prima creșă din orașul Cugir a fost inaugurată. 28 de micuți, admiși în anul școlar 2018-2019

avatar

Publicat

O creșă ultramodernă, construită la standarde europene, a fost inaugurată luni, 15 octombrie, în orașul Cugir. 28 de copii au fost admiși pentru a frecventa creșa Kunterbunt în anul școlar 2018-2019.Fosta grădiniță din localitate a fost reabilitată și modernizată, de către administrația locală, având sprijinul celor de la Star Transmission Cugir și a Școlii Gimnaziale […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

avatar

Publicat

toamna

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei zile de sărbătoare de ZIUA ROMÂNIEI la Alba Iulia. Se pregătesc 35.000 de porții de mâncare pentru „Masa Populară”

avatar

Publicat

Ziua României va fi sărbătorită la Alba Iulia timp de trei zile. Începând cu 30 noiembrie și până în 2 decembrie vor avea loc momente solemne, concerte, parada militară și nu în ultimul rând „Masa Populară”. Cei peste 100.000 de turișiti vor fi întâmplinați cu 35.000 de porții de mămăligă cu brânză și friptură. VEZI: Cum […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate