Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări în derulare: 400 de kilometri de drumuri judeţene urmează să fie reabilitate

Publicat

Situaţia drumurilor practicabile în judeţul Alba urmează să fie îmbunătăţită prin derularea proiectelor de asfaltare a 400 de kilometri.

Din cei 1.000 de kilometri de drum administrat de Consiliul Judeţean Alba, 600 de kilometri au fost reabilitaţi în ultimii ani şi au mai rămas încă 400 de kilometri de drum pe care nu s-a intervenit cu lucrări. Din aceştia, doar 200 de kilometri necesită asfaltare, restul drumurilor vor fi pietruite, fiind cuprinse în programul de dezvoltare, conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Alba.

În prezent, CJ Alba are în derulare trei mari proiecte de reabilitare drumuri şi asfaltare. Este vorba despre DJ 107 Blaj- Roşia de Secaş, aflat în curs de executare; lucrările se desfăşoară pe două tronsoane de o lungime totală de 35 km. Valoarea investiţiei se ridică la 16 milioane de lei. Termenul de finalizare este primăvara anului 2012.

O altă lucrare importantă se desfăşoară pe DJ 107M Aiud- Buru. În total, 25 de km de drum va fi reabilitat şi asfaltat. Lucrările sunt avansate, termenul de predare fiind luna iulie a acestui an. Valoarea investiţiei este de 28 de milioane de lei.  Totodată, DJ 750, ce duce la Gheţarul Scărişoara se află în reparaţii. Valoarea lucrărilor este de 16 milioane lei. Termenul de predare a lucrărilor este anul 2012.

Directorul Direcţiei Tehnice din CJ, Dan Popescu a spus că pe parcursul lucrărilor nu au întâmpinat probleme din cauza constructorilor, însă au intervenit tot felul de probleme tehnice, în special în zonele muntoase sau probleme cauzate de inundaţiile de anul trecut.

În aşteptare sunt DJ 107K Galda de Jos, licitaţie în desfăşurare şi DJ 704 Oaşa – Poarta Raiului, ce aşteaptă finanţare prin Programul Operaţional Regional. Cel mai probabil, lucrările vor fi demarate anul viitor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax