Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări la sistemul informatic al Electrica (DEER). Portalul pentru racordarea la rețea nu va funcționa, în ianuarie

Publicat

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) lucrează la un nou sistem informatic consolidat. Lucrările, care vor avea loc în perioada 1 ianuarie – 29 ianuarie 2024, vor putea afecta unele dintre activitățile specifice operatorilor de rețea și relația cu furnizorii și utilizatorii de energie electrică. 

Potrivit reprezentanților DEER, migrarea datelor spre noua platformă software consolidată va începe la data de 1 ianuarie 2024 și se va finaliza cel târziu pe 29 ianuarie 2024.

„Pe durata acestui proces, anumite activități vor înregistra limitări și indisponibilități temporare. În acest sens, Distribuție Energie Electrică Romania solicită sprijinul și înțelegerea clienților și partenerilor săi pentru a diminua volumul solicitărilor primite în perioada de trecere la noul sistem.

De asemenea, se recomandă reprogramarea unora dintre procesele ce implică relația cu Distribuție Energie Electrică Romania, cum ar fi solicitările de deconectare, pentru a evita posibilele erori sau întârzieri.

Toate solicitările primite de la furnizori până la finalul anului 2023 vor fi preluate și tratate pe canalele de comunicare consacrate. Pentru solicitările cu dată ulterioară datei de 1 ianuarie 2024, care nu pot fi reprogramate pentru finalul lunii ianuarie, se recomandă comunicarea acestora prin canale alternative de poștă electronică, folosind adresele de e-mail comunicate prin contractele de distribuție”, arată compania.

Distribuție Energie Electrică Romania a mai transmis că se pot înregistra întârzieri în desfășurarea tranzacțiilor în POSF (Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică) în relație cu furnizorii de energie electrică și utilizatorii, precum și în relație directă cu utilizatorii, pentru activitățile aferente procesului de racordare.

Portalul dedicat pentru procesul racordare la rețea nu va funcționa

Potrivit DEER, în perioada menționată portalul dedicat pentru procesul de racordare la reţea şi obţinere avize de amplasament nu va fi funcţional.

Cererile de racordare, precum şi toate documentele aferente procesului de acces la reţea, obţinerea avizelor de amplasament şi toate documentele aferente, se vor depune, în această perioadă, în Centrele de Relaţii cu Utilizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax