Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări mai scumpe pentru construirea creșei din cartierul Partoș, Alba Iulia. Cât se va cheltui din bugetul local

Publicat

Lucrările pentru amenajarea unei creșe în sediul fostei școli generale nr. 4 din cartierul albaiulian Partoș vor fi mai scumpe.

De la încheierea contractului de lucrări, în 2022, au apărut cheltuieli suplimentare, legat de conservarea unor vestigii arheologice, dotări pentru securitatea la incendii și scumpirea materialelor.

La final, clădirea va fi extinsă, reabilitată și transformată într-o creșă modernă. Aceasta va avea o capacitate de 30 de copii (două grupe).

În ședința Consiliului Local Alba Iulia din 30 mai, se propune actualizarea datelor investiției.

În 2021 a fost contractat serviciul de proiectare, faza SF. Suma aprobată pentru investiția din bugetul local este de 3.194.860 lei (inclusiv TVA), din care construcții-montaj 2.607.196,99 lei.

În 20 iulie 2022, a fost încheiat contractul de lucrări cu Asocierea Transilvania Prest Solutions SRL – SB Concept SRL.

Față de proiectul realizat în faza SF au apărut lucrări suplimentare, după emiterea certificatului de descărcare de sarcină argeologică. Se recomandă adaptarea proiectului prin conservarea unor vestigii arheologice (integrare în structuri zidite), prin care rezultă o suprafață construită mai mare și suplimentarea cantităților aferente structurii de rezistență.

De asemenea, prețul materialelor va fi mai mare, în urma unor cerințe prin aviz ISU (tâmplărie rezistentă la foc S1, instalații de ventilație mecanică controlate etc).

Diin 2022, au fost majorate și salariile în construcții.

Prin urmare, valoarea actualizată a obiectivului de investiție (cu TVA) este de 3.775.44,24 lei din care construcții-montaj 3.046.325 lei.

Lucrări propuse

Prin proiect, se urmărește amenajarea unei clădiri la standardele necesare pentru educație preșcolară.

Fosta școală generală de pe strada Liliacului 8 va deveni creșă și clădirea va fi extinsă pe orizontală și verticală.

La parter, spațiile interioare vor fi reorganizate astfel încât să fie amenajate două săli de grupă cu vestiare și grupuri sanitare proprii, holuri, un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și o sală multifuncțională cu oficiu alimentar.

Tot la parter va fi sală de grupă pentru copii mari.

Se va construi un etaj peste o parte din construcția existentă. Acolo vor fi birouri administrative, vestiare, grupuri sanitare pentru personal, spațiu tehnic și o spălătorie.

Peste etajul parțial și parterul neetajat va fi o terasă necirculabilă.

Clădirea va fi izolată termic cu polistiren, se vor monta uși și ferestre eficiente termodinamic.

Vor fi montate 16 panouri solare fotovoltaice, pentru alimentare cu energie electrică, două centrale pe gaz în condensație și instalație paratrăsnet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax