Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări majore la sistemele de apă din Alba, de peste 130 milioane de euro, BLOCATE de un ordin de ministru

Publicat

O investiție în valoare de 135 de milioane de euro atribuită APĂ CTTA S.A Alba este blocată din cauza unui ordin dat de fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe.

Operatorul de apă APĂ CTTA S.A Alba, a semnat la 31 august 2017, un contract de finanțare în valoare de 135 milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată din județ, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, din fonduri europene.

În luna decembrie anului trecut, fostul minstru al Transporturilor a emis un ordin prin care conductele de apă ce trec pe sub drumuri trebuie introduse la 2 metri sub pământ față de 1 metru și 20 de centimetri cum era până acum prevăzut iar acestea trebuie puse într-o conductă suplimentară.

Acest fapt blochează începerea reabilitării și extinderii sistemelor de apă din județ deoarece când a fost semnat proiectul de 135 de milioane de euro nu prevedea și noile reglementări din ordinul de ministru dat în decembrie. Practic, prin noul ordin dat de ministru, toate costurile materialelor necesare reabilitării sunt aproximativ dublate, diferența de preț fiind suportată de investitorul care face lucrarea, în acest caz APĂ CTTA S.A Alba, care nu deține fondurile necesare pentru investiție.

Deptatul PNL de Alba, Florin Roman a semnalat această problemă, din calitatea de președinte al Comisiei de administrație publică, viceprim-ministrului Paul Stănescu, care la rândul său a făcut o adresă asupra Ministerului Transporturilor și a cerut revizuirea ordinului care blochează demararea investițiilor ce trebuiau să fie deja în derulare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax