Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări neexecutate la Autostrada Orăştie-Sibiu, reclamate în zona Sebeş. Probleme de acces pentru pietoni şi la terenuri agricole

Publicat

n

nod rutier sebes lancram autostrada orastie sibiu O serie de probleme generate de locaţia Autostrăzii Orăştie – Sibiu au fost sesizate în zona Sebeş. Pentru a cere soluţionarea lor, consilierul local din Sebeş, Cristian Radu, a transmis o petiţie adresată premierului, ministrului Transporturilor şi CNADNR.

În adresă sunt amintite situaţia pietonilor care nu pot traversa în condiţii de siguranţă nodul rutier de la Lancrăm, acces blocat la unele parcele de terenuri agricole spre Daia Română, dar şi distrugerea drumului spre Rezervaţia Naturală Râpa Roşie.

Vă prezentăm integral petiţia privind lucrări neexecutate la Autostrada Orăştie-Sibiu transmisă în atenţia premierului Dacian Cioloş, ministrului Transporturilor, Dan Costescu şi directorului CNADNR, Cătălin Homor.

„Construcția Autostrăzii Orăștie-Sibiu a lăsat foarte multe probleme nerezolvate în Municipiul Sebeș. La momentul acordării autorizației de construcție pentru lotul Sebeș-Cunța, administrația locală a solicitat în repetate rânduri ca CNADNR și firmele care vor executa efectiv lucrările să țină cont de realitățile din teren și să se implice în rezolvarea eventualelor probleme ce pot apărea.

acces teren agricol autostrada sebes rapa rosie Una din aceste probleme este la intrarea în cartierul Lancrăm, unde construcția celor două sensuri giratorii, pentru urcarea/coborârea de pe autostradă, a făcut imposibil traficul pietonal. Deși distanța este mică, de numai câteva sute de metri, pietonii nu pot circula în condiții de siguranță. Vă rugăm să analizați și să dispuneți găsirea unei soluții pentru ca traficul pietonal să se poată desfășura în condiții optime, iar localnicii să nu fie nevoiți să se ferească de autoturisme și camioane în momentul în care vor să ajungă în oraș.

O altă problemă, semnalată de nenumărate ori, este cea privind accesul la terenurile agricole din apropierea municipiului. La ieşirea din Sebeş spre localitatea Daia Română, după podul peste pârâul Secaş, pe partea dreaptă, nu este realizat accesul la terenurile agricole, prin construcţia autostrăzii fiind blocat accesul anterior la parcelele respective, iar sub pasarela peste DJ106K, drumul Sebeş – Daia Română, nu s-a refăcut o bandă de circulaţie.

Nu în ultimul rând lucrările au distrus drumul spre Rezervația complexă Râpa Roșie, unică în Europa, astfel că turiștii nu mai au acces la acest obiectiv turistic extrem de important pentru orașul nostru.

Sperăm ca în cel mai scurt timp C.N.A.D.N.R. să execute aceste lucrări.

Radu Cristian,

consilier local Sebeș”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax