Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări suplimentare la viitorul sediu al Consiliului Județean Alba. Licitație de 3,8 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Consiliul Județean Alba alocă 3,8 milioane de lei pentru lucrări suplimentare la viitorul sediu al instituției din Cetatea Alba Carolina – clădirea Centrului Militar. Mai exact, este vorba printre altele despre lucrări de recondiționare scări interioare, finisaje pardoseli, înlocuirea tâmplăriei din lemn, realizarea unei fațade cortină în curtea interioară și realizarea unei pasarele tehnice în pod. 

Consiliul Județean Alba a lansat vineri, 27 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări suplimentare în cadrul proiectului de refuncționalizare și extindere a clădirii Centrului Militar, pentru sediul Consiliului Județean Alba.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 3.800.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, pe parcursulul lucrărilor de refuncționalizare și extindere a clădirii Centrului Militar, pentru sediul Consiliului Județean Alba, executate de asocierea Constructus SRL – Constructim SA, au apărut o serie de lucrări suplimentare, astfel:

  • recondiționare scările interioare

Scara din cărămidă dintre etaj și mansardă se află într-o stare de degradare avansată, necesitând recondiționarea prin plombe de cărămidă și poziționarea unei lespede de piatră pe zona de călcare treaptă astfel încât aceasta să asigure rezistența în timp.

  • finisaje pardoseli

Pe zona de parter este necesară realizarea unei șape care să înglobeze conductele din instalația termică care din cauza diametrelor mari nu au putut fi înglobate în structura tavanelor peste subsol.

Având în vedere că pardoseala din încăperi este așezată peste planșee din lemn care prezintă o anumită flexibilitate, se vor schimba, în încăperile unde este prevăzut ca și finisaj parchet masiv cu parchet stratificat, acesta fiind mai stabil și se adaptează funcționalității încăperilor, având și costuri de întreținere și mentenanță mai reduse.

  • suprastructură extindere – grindă

Se va realiza o grindă continuă de dimensiuni 30 x 50 cm de 20,5 metri lungime în care se va integra sistemul metalic de prindere a fermelor metalice spațiale. Pentru rigidizarea și fixarea grinzii se vor realiza 5 lăcașuri pentru cuzineți din beton armat 100 x 100 x 50 cm, armați cu 14 ancore chimice fiecare.

  • pasarelă tehnică pod – podină mentenanță IDSAI

Realizarea unei podine tehnice în mansardă pentru inspecția senzorilor de fum amplasați pe coarnă pentru a fi respectate condițiile impuse în normativul privind securitatea la incendiu a construcțiilor – instalații detectare, semnalizare și avertizare.

  • izolație cameră chiller

Fonoizolarea cu vată minerală a încăperii.

  • tâmplărie

Înlocuirea tâmplăriei din lemn de stejar, prevăzută în tabloul de tâmplărie din proiect, cu tâmplărie din lemn de rășinoase.

  • fațada cortină din curtea interioară

Specificațiile tehnice ale profilelor și sticlei precum și adaptarea sistemului de umbrire sunt următoarele:

  • fațadă cortină pe structură din aluminiu Schucov – uși și ferestre Schucov Aws7ADS, pereți și cortină FWS 50, montanți de 150 mm + traversă de 90 mm cu capac 125 mm pe orizontală
  • sticlă 36 mm – 6 mm Securit CoolLite KN 166+16 Argon+442mm Float – la interior
  • sistem de umbrire acoperiș tip pergolă, cu material textil (de tip WAREMA conservatory awning Climara W19)

Lucrările suplimentare sunt în strânsă corelare cu lucrările care au fost deja executate sau vor fi executate de către constructorul existent pe lucrare.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax