Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările de construcții au scăzut cu aproape 80%, în prima lună a anului 2024. Situația pe categorii

Publicat

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în ianuarie, faţă de luna decembrie 2023, ca serie brută, cu 77%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, scăderea este cu 34,2%, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Faţă de luna ianuarie 2023, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 14,7%. Ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, scăderea a fost cu 15,0%.

Scăderea lucrărilor de construcții față de decembrie 2023

Scăderea este evidenţiată la lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-77% fiecare) şi la lucrările de reparaţii capitale (-76,7%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel:

  • lucrările de construcţii inginereşti (-79,6%)
  • clădirile rezidenţiale (-77,9%)
  • clădirile nerezidenţiale (-70,8%).

Scăderea ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate este evidenţiată astfel:

  • lucrările de construcţii noi (-40,8%)
  • lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-17,7%)
  • lucrările de reparaţii capitale (-9,7%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-47,0%), construcţiile inginereşti (-28,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-16,0%).

Scăderea față de luna ianuarie 2023

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (-20,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,9%).

Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 4,3%.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-53,1%) şi la construcţiile inginerești (-0,3%). Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 5,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 15,0%. Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 20,7%.

Creşteri s-au evidenţiat la lucrările de reparaţii capitale (+4,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 53,2%. Construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 7,6%, respectiv cu 6,4

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax