Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările de modernizare de pe şoseaua Clujului din Alba Iulia nu vor afecta circulaţia autovehiculelor în zonă

Publicat

Lucrările de modernizare a carosabilului, pe strada Alexandru Ioan Cuza şi podul de peste râul Ampoi sunt în plină desfăşurare. Cu toate acestea, circulaţia nu va fi afectată semnificativ pe aceste tronsoane ale şoselei, iar cei care tranzitează Alba Iulia nu vor fi deviaţi pe trasee ocolitoare. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, după demararea efectivă a lucrărilor la partea carosabilă, deplasarea autovehiculelor se va desfăşura pe un sens de mers.

Potrivit administraţiei locale, circulaţia autovehiculelor pe podul de peste râul Ampoi, respectiv în zona străzii Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia nu va fi restricţionată în nici un moment, iar lucrările se vor realiza alternativ, pe porţiuni de şosea. „Întrucât lucrările se derulează pe câte un sens al şoselei, nu este necesară deturnarea fluxului de maşini de pe această traiectorie. Circulaţia se desfăşoară liber pe un sens, în timp ce se lucrează pe celălalt sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

Acest proiect de reabilitare a şoselei Clujului, depus de Primăria municipiului Alba Iulia şi aprobat spre finanţare în luna septembrie 2010, de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a obţinut cofinanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a acestuia se ridică la suma de 30.375.822 lei. Această investiţie presupune modernizarea sectorului de drum european de la ieşire din municipiu spre Teiuş, pasajul peste cale ferată, podul peste râul Ampoi, precum şi reţeaua de apă şi canalizare din cartierul Bărăbanţ.

Câştigătorii ultimei licitaţii au fost firmele „Florea Grup” SRL şi „Grup Corint” SA, asociate, iar Primăria Alba Iulia urma să semneze contractul de modernizare, în luna octombrie. Licitaţia a fost lovită însă de contestaţia firmei „Diferit” SRL Cluj-Napoca.

Reamintim că modernizarea pasajului peste râul Ampoi, respectiv a sectorului DN1-E81 pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia risca să rămână în stadiul de proiect curajos al administraţiei locale, iar asta din cauza contestaţiilor depuse de societăţile comerciale participante la licitaţie. Contractul de finanţare pentru acest proiect va expira în 2013, iar până atunci lucrările ar trebui să fie finalizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. geo

    miercuri, 04.01.2012 at 16:19

    gropile din sosea nu v-ati gandit sa le pozati.
    muncitorii care se perinda pe acolo ar trebui sa arunce si o lopata de asfalt sau macar pietris in craterele formate pe sensul de iesire din alba , intre benzinaria Mol si podul ampoiului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax