Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările de modernizare pentru relocarea Secției de Recuperare a Spitalului Județean Alba, la vot în Consiliul Local

Publicat

Documentația de urbanism pentru lucrările de reparații capitale la fostul sediu al Școlii Postliceale Sanitare din Alba Iulia și schimb destinație în Secție Recuperare, Medicină Fizică, Balneologie și extindere ambulator, beneficiar Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, intră la aprobare în ședința Consiliului Local de vineri, 27 septembrie.

Spațiul construit în suprafață de 345 mp de pe strada Petru Dobra nr. 2 va fi extins la 847 mp cu regim de înălțime parter + două etaje + mansardă.

Reamintim că problema relocării Secţiei de recuperare, medicină fizică și balneologie din cadrul Spitalului Judeţean Alba a fost subiect de dezbatere între autorităţile judeţene, locale și cele centrale (Ministerul Educației), după ce locația de funcționare a fost stabilită ca sediul unității de învățământ (Școala Postliceală Sanitară).

“Prin dispozițiile art.1 din H.G.R. nr.867/2002 s-a aprobat trecerea imobilelor compuse din construcții și terenuri aferente în care își desfășoară activitatea Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, din domeniul privat al statului și din administrarea Ministerului Sănătății și Familiei în domeniul public al județului Alba și în administrarea Consiliului Județean Alba.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr.153/2003 s-a aprobat ca bunurile preluate și cuprinse în Protocolul nr.716-1139/2003, încheiat cu Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia să fie date în administrarea acestei unități sanitare. În acest sens Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a preluat în administrare bunuri imobile, proprietate publică a județului Alba, inclusiv cele situate administrativ în cadrul Cetății Alba – Carolina în care funcționează Secția de recuperare, medicină fizică și balneologie. Aceste spații sunt clădiri monumente istorice care nu permit realizarea circuitelor sanitare funcționale conform Ordinului Ministerului Sănătății nr.914/2006. Din aceste motive, nu se mai pot obține autorizațiile specifice de funcționare, astfel se impune identificarea unei alte locații în care secția să funcționeze la parametri optima”, explicau reprezentanții Prefecturii Alba, acum doi ani.

După mai multe tentative ale Consiliului Județean de relocare a Secției de recuperare, medicină fizică și balneologie, s-a ajuns la concluzia că singura posibilitate reală este imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, strada Petru Dobra nr.2, ocupat atunci de către Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia.

În schimbul locației din Alba Iulia, strada Petru Dobra nr. 2, Consiliul local Alba Iulia prin hotărâre de consiliu local a constituit dreptul de administrare în favoarea Școlii Postliceale Sanitare Alba Iulia asupra unui spațiu care aparține Liceului Tehnic „Dorin Pavel” în suprafață de 580 metri pătrați situat în municipiul Alba Iulia, strada Tudor Vladimirescu nr. 39.

În anul 2015, Ministerul Educației și Cercetării Științifice a emid aviz pentru schimbarea destinației bunului imobil pentru o perioadă de 5 ani, iar în 2017 l-a prelungit la 10 ani, astfel încât să fie posibile modificările de infrastructură, pentru a fi util Secţiei de recuperare, medicină fizică și balneologie a spitalului judeţean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax