Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrările de reabilitare a conductei de apă Câmpeni-Abrud au fost finalizate. Investiție de peste 22 de milioane de lei

Publicat

Lucrările de reabilitare a conductei de apă Câmpeni-Abrud au fost finalizate. În urma lucrărilor au fost date în folosință o nouă conductă de aducțiune în lungime de peste 11 kilometri și o nouă conductă de distribuție a apei, în lungime de aproape 2 kilometri. 

Finalizarea lucrărilor de reabilitare au fost anunțate de reprezentații Consiliului Județean Alba, într-un comunicat de presă. Lucrările au costat peste 22 de milioane de lei.

Investiția face parte dintr-un proiect mai mare în zona Apusenilor. Momentan stadiul de implementare al proiectului a trecut de 80 la sută. Proiectul presupune realizarea a peste 45 de kilometri de conducte noi.

Valoarea totală a acestui proiect este de peste 73 de milioane de lei, din care 7,78 milioane de lei sunt contribuția proprie a societății Apa CTTA SA Alba.

Ce spune președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel

„Este o investiție foarte importantă, care face ca și locuitorii din Abrud  să aibă mereu apă potabilă de calitate la robinete, așa cum este normal. Lucrările au fost dificile și complexe, dar proiectul a fost bine implementat și am reușit să rezolvăm această problemă, care ne preocupă de mulți ani.

În ultimii ani am realizat investiții majore în infrastructura de apă și canal din județul Alba, inclusiv din zona Apusenilor, prin Apa CTTA.  Peste 200 de milioane de euro au fost investiți în lucrări de apă și canal, în principal din fonduri europene, dar și din fonduri proprii.

Toate aceste investiții au presupus o cofinanțare din partea Apa CTTA în valoare totală de peste 10 milioane de euro. De altfel, în fiecare an, se alocă resurse importante pentru lucrări, din veniturile proprii ale societății.

Realizarea de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canal din județul Alba rămâne o prioritate pentru noi, mai ales că, în condițiile de secetă din ultimii ani, se dovedește că trebuie să ne adaptăm la schimbările climatice și să revenim cu investiții suplimentare în mai multe zone ale județului.” – a declarat Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba, în comunicatul de presă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate