Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările la drumul expres Sebeş – Turda ar putea începe în 2015. Vor fi reabilitate şi şoselele din Munţii Apuseni şi zona Blaj

Publicat

La Consiliul Judeţean Alba, a avut loc, vineri, o întâlnire între conducerea instituţiei şi directorul Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, Mircea Pop. În urma discuţiilor, s-a stabilit că lucrările pentru amenajarea drumului expres Sebeş – Turda încep în 2015. De asemenea, vor intra în reabilitare mai multe segmente de drumuri judeţene în Munţii Apuseni şi zona Blaj.

Directorul Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR), Mircea Pop s-a aflat, vineri, la Alba Iulia şi a participat la discuţii cu preşedintele Consiliului judeţean Alba, Ion Dumitrel şi vicepreşedinţii Florin Roman şi Alin Cucui. Reprezentantul CNADNR a confirmat că studiile tehnice pentru drumul expres Sebeş – Turda vor fi elaborate în cursul anului viitor, iar lucrările propriu-zise demarează  în 2015.

„La sfârşitul acestui an vom stabili la nivelul CNADR dacă vorbim de drum expres sau de autostradă. Eu spun mai degrabă că între Sebeş şi Turda vom avea autostradă. Trebuie însă ca în acest an să finalizăm lucrările la autostradă, între Arad şi Sibiu. Vă garantez că la sfârşitul anului veţi circula pe autostradă în Alba”, a declarat Pop.

Reamintim că problema amenajării drumului expres Sebeş – Turda a fost pusă în discuţie în această perioadă de vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, care a subliniat importanţa acestuia în contextul dezvoltării economice a judeţului.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, directorul CNADNR a făcut precizări privind demararea procedurilor de licitaţie pentru reabilitarea completă a DN 74 şi DN 75, ce acoperă zona Munţilor Apuseni, de la Buru şi Ştei (Arieşeni), până la limita spre Brad şi Alba Iulia. Vor fi efectuate lucrări de turnare covor asfaltic şi amenajare rigole pe o distanţă de peste 250 km, cu finanţare asigurată din partea BEI şi CNADR.  Lucrările încep cel târziu în martie 2014, iar până atunci vor fi asigurate operaţiuni de întreţinere a carosabilului, în zonele amintite.

De asemenea, din primăvara acestui an, va fi demarată reabilitarea DN 14B – Blaj – limită cu judeţul Sibiu. Solicitarea pentru această investiţie a venit din partea investitorului „Bosch” şi este susţinută de conducerea Consiliului Judeţean Alba şi Primăria Blaj, pentru consolidarea dezvoltării economice a oraşului.

Menţionăm că întâlnirea între conducerea CJ Alba şi cea a CNADNR a a avut loc ca urmare a întrevederii la Bucureşti între senatorul PNL, Teodor Atanasiu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba,  Florin Roman, cu ministrul marilor proiecte de infrastructură, Dan Şova.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. cetatean

    sâmbătă, 26.01.2013 at 20:21

    Daca se vor realiza cele doua drumuri din Apuseni va fi o mare realizare. Era asteptata o reabilitare a acestor drumuri pentru o zona si asa vitregita de soarta in ultimii 20 de ani. Realizarea si protejarea lor va insemna si posibilitati de dezvoltarea a activitatillor in aceasta zona.

  2. Gogu

    sâmbătă, 26.01.2013 at 21:19

    Vor incepe peste doi ani,
    Daca vor fi bani!

  3. eu

    duminică, 27.01.2013 at 17:44

    daca ei abia acum fac din drumul expres autostrada (ALBA – TURDA), eu ……..am condus masina pe aceasta autostrada………..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax