Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările la drumul judeţean dintre Aiud şi Buru se apropie de finalizare

Publicat

Reabilitarea drumului judeţean Aiud – Buru, finanţat prin Programul Operaţional Regional, este aproape de finalizare. Recepţia lucrărilor se va face luna viitoare. În prezent circulaţia se desfăşoară în condiţii acceptabile, cu excepţia unor sectoare scurte de drum, aproape de localitatea Buru, pe care încă se lucrează.

Contractul de finanţare nerambursabilă, prin care s-a solicitat suma de 21.943.167 lei, acordată de către Uniunea Europeană, a fost semnat în 8 octombrie 2008 la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru. Proiectul a fost depus de către Consiliul Judeţean Alba şi prevede „Valorificarea potenţialului turistic şi economic al Văii Aiud, prin reabilitarea infrastructurii de transport DJ 107 M”.

Proiectul a îmbunătăţit accesul pe Valea Aiudului, a ajutat la mobilizarea cu uşurinţă a populaţiei, bunurilor şi serviciilor pentru stimularea dezvoltării economice durabile a zonei.

În luna aprilie  2009, ADR Centru a avizat cererea de prefinanţare a proiectului, în valoare de 3.367.318,05 lei, iar predarea amplasamentului către firma de construcţii pentru executarea lucrărilor a avut loc în luna iulie 2009.

Au fost realizate lucrări de casetă pentru lărgirea carosabilului, ziduri de sprijin şi au fost ridicate fundaţii ale zidurilor. S-au executat, de asemenea, şanţuri de pământ, s-au decolmatat toate podeţele existente şi au fost reparate podurile.

După ce a fost introdusă apa şi canalizarea în satele din zonă, s-a început, în 2010, şi turnarea asfaltului, lucrări care sunt încă în desfăşurare pe tronsonul de limită a drumului, în apropiere de localitatea Buru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax