Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările la Parcul Avram Iancu din Blaj se apropie de finalizare

Publicat

În aproximativ o lună se va încheia lucrarea de modernizare a celui mai mare parc din Blaj. Amplasat în zona centrală a municipiului, Parcul Avram Iancu a fost reabilitat după ideea câştigătoare rezultată în urma unui concurs de soluţii.

Potrivit autorităţilor, varianta de amenajare aleasă cuprinde: realizarea unui loc de joacă atractiv pentru copii, amenajarea unei fântâni arteziene, montarea de bănci, coşuri de gunoi şi cişmele cu apă potabilă, construirea unei tribune cu bănci pentru părinţi, spaţii administrative, sistematizarea şi modernizarea lacului, montarea a 17 aparate de fitness în aer liber şi a trei mese de ping-pong, amenajarea spaţiilor verzi şi construirea unui gard împrejmuitor.

De asemenea, prin construirea unui foişor, edilii îşi doresc să ofere blăjenilor atât un spaţiu pentru organizarea unor spectacole în aer liber, cât şi posibilitatea de oficiere a căsătoriilor în timpul anotimpului cald.

Primăria are în vedere şi o mai bună punere în valoare a „Stejarului lui Avram Iancu”, adevărat monument al naturii, vechi de peste 600 de ani, ce este adăpostit de parc. Proiectul de modernizare a parcului a mai cuprins şi extinderea sistemului de iluminat public. Totodată, au fost refăcute aleile şi zonele de acces spre parc, începând cu intrarea dinspre Bulevardul Republicii.

„Administraţia publică locală va continua şi pe viitor să pună amenajarea parcurilor şi a spaţiilor verzi pe primul loc în strategia de dezvoltare urbanistică şi edilitară. Pe agenda primăriei în următorii doi ani se mai află crearea de noi parcuri în zona Grupului Şcolar «Timotei Cipariu» şi pe Câmpia Libertăţii spre Grădina Botanică, şi modernizarea celor deja existente la Mănărade şi pe strada Petofi Sandor”, a precizat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

În prezent se mai derulează un alt  proiect de reabilitare a parcului din zona centrului istoric,  iar anul trecut, în toamnă, a fost înfiinţată o grădină publică, în spatele Catedralei Ortodoxe „Sfânta Maria”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax