Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările la pasarela din Partoş, în stadiul de finisaje. Posibil cadou-surpriză pentru şoferi: pasajul ar putea fi deschis înainte de Crăciun


Publicat

Lucrările la pasarela rutieră din Partoş au ajuns la stadiul de finisări. Covorul asfaltic a fost turnat, s-a muncit la fixarea parapeţilor de protecţie şi la amenajarea exteriorului pilonilor de susţinere. Au fost aplicate marcajele. Toate acestea ar putea însemna că sunt condiţii pentru un cadou-surpriză din partea administraţiei locale pentru şoferii albaiulieni, iar circulaţia peste pasajul din această zonă se deschide mai repede.

De altfel, Primăria Alba Iulia a anunţat că va comunica vineri stadiul lucrărilor şi mai multe detalii despre stadiul  proiectului “Lucrări de intervenţie la obiectivul DN1, Sebeş – Alba Iulia, km 378+020, pasaj superior peste calea ferată Alba Iulia”. Noi vă prezentăm joi de la faţa locului şi vă reamintim principalele etape ale şantierului.

Pe parcursul celor patru luni şi jumătate de lucrări, până în prezent, au fost executate operaţiuni de demontare şi înlocuire a plăcilor de beton, de consolidare a pilonilor de susţinere, de hidroizolaţie şi au fost refăcute trotuarele. La începutul perioadei, au fost înregistrate unele întârzieri de câteva zile, din cauza procesului de obţinere a avizelor din partea CFR privind restricţia temporară a circulaţiei trenurilor, necesară pentru executarea în siguranţă a lucrărilor la pasajul peste calea ferată.

Finalizarea lucrărilor este aşteptată cu nerăbdare atât de şoferii din Alba Iulia, cât şi de cei care tranzitează oraşul, traficul rutier fiind serios afectat în această perioadă din cauza blocării accesului pe principala cale rutieră de ieşire din municipiu spre Deva şi Sibiu, via Sebeş. Cozile consistente de maşini de pe şoseaua de centură sau accidentele petrecute în această zonă au dovedit încă o dată că autorităţile locale ar fi putut organiza mai bine gestionarea situaţiei, chiar dacă locuitorii au înţeles că această reabilitare era necesară. De altfel, albaiulienii au reclamat de mai multe ori că amenajarea de sensuri giratorii pe şoseaua de centură, extinderea benzilor de redirecţionare, trecerea peste calea ferată pe strada Mărăşeşti ori reglementarea sensurilor unice pentru fluidizarea circulaţiei pe arterele din cartierul Lipoveni, toate acestea măsuri de redirecţionare temporară a traficului puteau fi gândite din timp şi aplicate mai eficient de autorităţile responsabile. „Coşmarul” şoferilor însă poate ajunge la sfârşit înaintea sărbătorilor, odată cu redeschiderea pasajului din Partoş, înainte de termenul limită de finalizare a lucrărilor, comunicat iniţial pentru 15 ianuarie 2012.

Valoarea proiectului început în 25 iulie şi confinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 este de 17,7 milioane lei, din care contribuţia Uniunii Eeuropene este de 10,674 milioane lei, iar cea a Guvernului României, de 2.,34 milioane lei. Fondurile locale sunt de 4,7 milioane lei. Lucrările sunt executate de firma „Concefa”, câştigătoarea licitaţiei. Iniţial, constructorii se aşteptau să finalizeze şantierul la sfârşitul lunii noiembrie, însă se pare că finisajele au cerut mai mult timp.

Administraţia locală va prezenta în conferinţă de presă obiectivele proiectului, necesitatea implementării acestuia, stadiul lucrărilor, beneficiile asupra comunităţii ca urmare a derulării proiectului, valoarea lucrărilor ce vor fi executate cu provenienţa sumelor, numărul de locuri de muncă ce rezultă din derularea proiectului şi alte informaţii relevante.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

5 Comentarii

5 Comments

 1. radu

  joi, 08.12.2011 at 18:32

  nu stiti? e adevarat ca in primavara se inchide pasarela din alba iulia la iesire spre cluj? am auzit ca pt. largirea drumului cu o banda pe sens

 2. albaiulianul

  joi, 08.12.2011 at 18:39

  Un asemenea pod nemtii il terminau in maxim o luna!! Cadou?? De Craciun??Ar trebui sa se spuna clar ,ca in data cutare se deschide podul…tipic romanesc…s-ar putea,s-ar putea…nici o siguranta!!!!

 3. ddd

  vineri, 09.12.2011 at 10:17

  asa e romanu’..cand nu se face nimic nu- i bine!!!! cand se face ceva, iar nu e bine!! oare cum ii place romanului? sa-i cada din cer toate gata facute?? hmm….

 4. atti

  vineri, 09.12.2011 at 16:43

  IN SFARSIT.DACA SE PUTEA FURA SE TERMINA MAI REPEDE????????????????????

  • @atti

   vineri, 09.12.2011 at 17:56

   Esti un frustrat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Simulările examenelor naționale, anulate. Școala online va fi reglementată prin lege

Publicat

examen

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni că simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Primele teste de antrenament pentru elevi, publicate de minister. Modele pentru Română și Matematică

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Bareme pentru testele de antrenament, publicate de minister. Model de notare pentru clasa a VIII-a

Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…)

Citește și BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Vezi modelele de subiecte, pe discipline

Vezi și BACALAUREAT 2020: Baremele testelor de pregătire, publicate de Ministerul Educației. Repere de autoevaluare pentru liceeni

MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a precizat Anisie la Realitatea Plus.

Ea a spus că le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă.

„Pentru că oricum este vacanţă. Ca urmare, în această perioadă îşi pot lua concediul de odihnă”, a afirmat ministrul.

Cursurile online pentru învățământul preuniversitar vor fi reglementate printr-un act normativ, convenit de către Ministerul Educației cu profesorii, părinții și elevii, a mai spus ministrul.

”Este necesar ca din partea Ministerului Educaţiei să se realizeze un act normativ şi pentru acest tip de învăţare – învăţarea online. (…) Vom reglementa în mod clar care sunt parametrii în care trebuie să se desfăşoare şi aceste lecţii online, pentru că este necesară o metodologie în acest sens, un act normativ care să stipuleze ceea ce este un răspuns la întrebările venite atât din partea părinţilor, cât şi din partea elevilor.

După această perioadă de vacanță vom veni și cu reglementări ca toate aspectele pe care le-am identificat în această perioadă de situație de urgență, să găsim răspunsuri la toate întrebările pe care ni le-au pus atât părinții cât și elevii, dar și cadrele didactice și să ajutăm la menținerea acestei legături dintre elevi și profesori.

În această perioadă, lecţiile online au fost lecţii de fixare a cunoştinţelor, de recapitulare a cunoştinţelor de până la momentul suspendării cursurilor. Nu au fost lecţii de predare, nu au fost notaţi elevii. MEC a făcut această precizare în sensul în care trebuie să găsim soluţii şi pentru acei copii care nu au acces la aceste lecţii online.

Suntem conştienţi că nu toţi elevii au posibilitatea de a avea acces la învăţarea online şi studiile pe care le-au făcut chiar şi reprezentanţii elevilor în ultima perioadă, dar şi cele realizate de către Ministerul Educaţiei arată că peste 60% dintre elevi îşi continuă învăţarea de acasă în spaţiul online. Este o provocare atât pentru profesori, cât şi pentru elevi. (…) Sunt şi elevi care nu au acces la acest tip de învăţare. (…) Şi pentru aceştia MEC a luat în calcul un parteneriat cu Televiziunea Română pentru ca aceştia să îşi continue învăţare. (…) Fac un apel la colegii mei profesori ca după reluarea propriu-zisă a perioadei în care sunt suspendate cursurile să participe activ la această legătură cu elevii, şi anume, să încerce să găsească soluţii astfel încât legătura cu elevul să fie stabilită pentru fiecare profesor”, a spus Monica Anisie, la Realitatea Plus.

surse: agerpres.ro, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: Încă 8 decese în România din cauza coronavirus. Doi dintre pacienți aveau 41, respectiv 42 de ani

Publicat

Alte 8 decese ale unor persoane infectate cu COVID-19 au fost raportate, luni seara, prin Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit sursei citate, este vorba despre pacienți din Suceava, Satu-Mare și Bistrița-Năsăud. Doi dintre ei aveau 41 de ani, respectiv 42 de ani.

Numărul total de decese a ajuns la 176.

Deces 169: Bărbat, 78 ani din jud. Suceava. Internat în SJU Suceava în 29.03.2020. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 31.03.2020. Rezultat pozitiv în data de 03.04.2020. Dată deces: 05.04.2020. Comorbidități: Cancer laringian, traheostoma, amputatie ambele picioare.

Deces 170: Femeie, 79 ani din jud. Suceava. Internata în SJU Suceava în 31.03.2020. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 31.03.2020. Rezultat pozitiv în data de 03.04.2020. Dată deces: 05.04.2020.

Deces 171: Femeie, 65 ani din jud. Suceava. Internata în SJU Suceava în 17.03.2020. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 25.03.2020. Rezultat pozitiv în data de 31.03.2020. Dată deces: 05.04.2020.

Deces 172: Bărbat, 41 ani din jud. Suceava. Internat în SJU Suceava în 30.03.2020. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 30.03.2020. Rezultat pozitiv în data de 3.04.2020. Dată deces: 01.04.2020. Comorbidități: sarcoidoza.

Deces 173: Bărbat, 66 ani din jud. Suceava. Internat în SJU Suceava în 30.03.2020. Probe biologice recoltate pentru COVID-19 în data de 25.03.2020. Rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Dată deces: 31.03.2020. Comorbidități: Insuficiență renală cronică-dializă, Vasculita autoimună, Afecțiune respiratorie cronică.

Deces 174: Bărbat, 42 ani din  jud. Satu Mare. Internat în 22.03.2020 în Secția de Psihiatrie a SJU Satu Mare. Debut în 28.03.2020 în timpul internării. Transferat în 29.03.2020 în ATI, intubat și ventilat. Confirmat în 31.03.2020. Contact caz confirmat. Decedat în 03.04.2020. Comorbidități: Alcoolism cronic.

Deces 175: Bărbat, 66 ani din jud. Satu Mare. Internat în 01.04.2020 în SJU Satu Mare-ATI cu Pneumonie interstitiala, intubat și ventilat. Probe recoltate pentru COVID-19 în 02.04.2020. Confirmat în 04.04.2020. Decedat în 06.04.2020. Comorbidități: Diabet zaharat

Deces 176: Bărbat, 83 ani din jud. Bistrița-Năsăud. Internat în 31.03.2020 în SJU Bistrița BI. Probe recoltate pentru COVID-19 în 31.03.2020. Confirmat în 01.04.2020. Decedat în 06.04.2020. Comorbidități: Diabet zaharat tip II, HTA, Cardiopatie ischemica-protezata stent coronarian, Arteriopatie obliteranta membre inferioare cu by pass femuro-popliteu.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zece bebeluși născuți la Spitalul Municipal Timișoara, infectați cu coronavirus. Rezultatele testelor pentru mame, negative

Publicat

bebelus copilas nou nascut

Zece nou-născuți la Spitalul Municipal Timișoara au fost depistați ca fiind pozitivi pentru COVID-19. Ministrul Sănătății a cerut demararea unor anchete epidemiologice.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19, iar testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, în perioada 2-4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Nelu Tătaru a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19. De asemenea, a cerut demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Reamintim că Maternitatea Odobescu din Timișoara a fost în carantină, iar 25 de cadre medicale și de paciente internate acolo au fost confirmate cu coronavirus.

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Ratele la bănci pot fi amânate. Cei care întâmpină greutăți pot face sesizări pe o platformă online

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat luni seară, după ședința de guvern, că de astăzi românii pot cere amânarea ratelor la credite.

Tot astăzi au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare a ordonanței pentru suspendarea plății ratelor până la 9 luni.

Citește și Amânarea ratelor la bănci. Ce prevăd normele de aplicare a OUG 37/2020, publicate în Monitorul Oficial

„În următoarele 45 de zile, românii au timp să depună cereri pentru amânarea ratelor”, a mai adăugat ministrul Finanțelor. El le cere băncilor să analizeze cu prioritate aceste solicitări venite de la clienții aflați în dificultate de a plăti ratele creditelor, afectați de criza cauzată de coronavirus.

Tot luni, ministrul Finanţelor a anunţat că românii care nu știu cum să aplice pentru amânarea ratelor pot accesa, începând de marţi, un portal online pentru a semnala problemele cu care se confruntă și a cere lămuriri.

sursă: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate