Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările la pasarela din Partoş, în stadiul de finisaje. Posibil cadou-surpriză pentru şoferi: pasajul ar putea fi deschis înainte de Crăciun

Publicat

Lucrările la pasarela rutieră din Partoş au ajuns la stadiul de finisări. Covorul asfaltic a fost turnat, s-a muncit la fixarea parapeţilor de protecţie şi la amenajarea exteriorului pilonilor de susţinere. Au fost aplicate marcajele. Toate acestea ar putea însemna că sunt condiţii pentru un cadou-surpriză din partea administraţiei locale pentru şoferii albaiulieni, iar circulaţia peste pasajul din această zonă se deschide mai repede.

De altfel, Primăria Alba Iulia a anunţat că va comunica vineri stadiul lucrărilor şi mai multe detalii despre stadiul  proiectului “Lucrări de intervenţie la obiectivul DN1, Sebeş – Alba Iulia, km 378+020, pasaj superior peste calea ferată Alba Iulia”. Noi vă prezentăm joi de la faţa locului şi vă reamintim principalele etape ale şantierului.

Pe parcursul celor patru luni şi jumătate de lucrări, până în prezent, au fost executate operaţiuni de demontare şi înlocuire a plăcilor de beton, de consolidare a pilonilor de susţinere, de hidroizolaţie şi au fost refăcute trotuarele. La începutul perioadei, au fost înregistrate unele întârzieri de câteva zile, din cauza procesului de obţinere a avizelor din partea CFR privind restricţia temporară a circulaţiei trenurilor, necesară pentru executarea în siguranţă a lucrărilor la pasajul peste calea ferată.

Finalizarea lucrărilor este aşteptată cu nerăbdare atât de şoferii din Alba Iulia, cât şi de cei care tranzitează oraşul, traficul rutier fiind serios afectat în această perioadă din cauza blocării accesului pe principala cale rutieră de ieşire din municipiu spre Deva şi Sibiu, via Sebeş. Cozile consistente de maşini de pe şoseaua de centură sau accidentele petrecute în această zonă au dovedit încă o dată că autorităţile locale ar fi putut organiza mai bine gestionarea situaţiei, chiar dacă locuitorii au înţeles că această reabilitare era necesară. De altfel, albaiulienii au reclamat de mai multe ori că amenajarea de sensuri giratorii pe şoseaua de centură, extinderea benzilor de redirecţionare, trecerea peste calea ferată pe strada Mărăşeşti ori reglementarea sensurilor unice pentru fluidizarea circulaţiei pe arterele din cartierul Lipoveni, toate acestea măsuri de redirecţionare temporară a traficului puteau fi gândite din timp şi aplicate mai eficient de autorităţile responsabile. „Coşmarul” şoferilor însă poate ajunge la sfârşit înaintea sărbătorilor, odată cu redeschiderea pasajului din Partoş, înainte de termenul limită de finalizare a lucrărilor, comunicat iniţial pentru 15 ianuarie 2012.

Valoarea proiectului început în 25 iulie şi confinanţat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 este de 17,7 milioane lei, din care contribuţia Uniunii Eeuropene este de 10,674 milioane lei, iar cea a Guvernului României, de 2.,34 milioane lei. Fondurile locale sunt de 4,7 milioane lei. Lucrările sunt executate de firma „Concefa”, câştigătoarea licitaţiei. Iniţial, constructorii se aşteptau să finalizeze şantierul la sfârşitul lunii noiembrie, însă se pare că finisajele au cerut mai mult timp.

Administraţia locală va prezenta în conferinţă de presă obiectivele proiectului, necesitatea implementării acestuia, stadiul lucrărilor, beneficiile asupra comunităţii ca urmare a derulării proiectului, valoarea lucrărilor ce vor fi executate cu provenienţa sumelor, numărul de locuri de muncă ce rezultă din derularea proiectului şi alte informaţii relevante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. radu

    joi, 08.12.2011 at 18:32

    nu stiti? e adevarat ca in primavara se inchide pasarela din alba iulia la iesire spre cluj? am auzit ca pt. largirea drumului cu o banda pe sens

  2. albaiulianul

    joi, 08.12.2011 at 18:39

    Un asemenea pod nemtii il terminau in maxim o luna!! Cadou?? De Craciun??Ar trebui sa se spuna clar ,ca in data cutare se deschide podul…tipic romanesc…s-ar putea,s-ar putea…nici o siguranta!!!!

  3. ddd

    vineri, 09.12.2011 at 10:17

    asa e romanu’..cand nu se face nimic nu- i bine!!!! cand se face ceva, iar nu e bine!! oare cum ii place romanului? sa-i cada din cer toate gata facute?? hmm….

  4. atti

    vineri, 09.12.2011 at 16:43

    IN SFARSIT.DACA SE PUTEA FURA SE TERMINA MAI REPEDE????????????????????

    • @atti

      vineri, 09.12.2011 at 17:56

      Esti un frustrat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax