Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările la TRANSALPINA a putea fi reluate în primăvară. Ministerul Transporturilor preia drumul turistic, după decizia instanţei aşteptată în februarie

Publicat

transalpina Deputatul de Alba, Dan Coriolan Simedru transmite că a aflat de la ministrul Transporturilor, Ioan Rus, că sunt şanse să fie continuate lucrările pentru modernizarea Transalpina din această primăvară. După ce instanţa se pronunţă privind preluarea de către minister a drumului turistic de la Romstrade, societate în insolvenţă, se poate redeschide finanţarea pentru proiect.

Deputatul liberal de Alba, Dan Simedru, a întrebat, marţi, în cadrul dezbaterilor pe Masterplanul General de Transport al României, referitor la abandonarea proiectului Transalpina (DN 67 C). Ministrul Ioan Rus a răspuns că în luna februarie a acestui an este foarte probabil ca justiția să dea o soluție prin care drumul turistic să poată fi preluat, în sfârșit, de către Ministerul Transporturilor. Preluarea la minister a administrării și a execuției, care în prezent este în sarcina firmei private Romstrade, înseamnă practic redeschiderea finanțării pentru acest proiect, cu tot ceea ce presupune – întreținere și continuarea lucrărilor până la finalizare, transmite PNL Alba într-un comunicat.

“Pentru că nu am găsit în Masterplan cel mai spectaculos și cel mai vizitat drum turistic al României, adică DN 67 C, l-am întrebat pe domnul ministru Ioan Rus dacă această omisiune este legată de afirmația: «Transalpina este ca un copil orfan», pe care a făcut-o vara trecută la Alba Iulia. Răspunsul domnului ministru a clarificat omisiunea în sensul că după pronunțarea Curții de Apel București și preluarea drumului de către CNADNR, acesta va primi atenția cuvenită” a declarat Dan Simedru, deputat PNL de Alba, membru al Comisiei pentru Transporturi șI Infrastructură din Camera Deputaților.

Parlamentarii liberali din Comisia de specialitate a Camerei Deputaților vor susține în continuare introducerea DN 67 C, drum interegional și turistic, aflat în curs de execuție, în Masterplanul General de Transport al României.

Contractul de execuție lucrări de „Modernizare DN67C Bengești — Sebeș, km 0+000 — km 148+414″, încheiat între CNADNR SA și Romstrade SRL a fost suspendat încă din 5 octombrie 2012, în prezent antreprenorul fiind în insolvență.

Citeşte şi TRANSALPINA: Prejudiciu de 100 de milioane de euro pe şoseaua dintre Sebeş şi Novaci. Se vor calcula şi pagubele proprietarilor de pensiuni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax