Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările la tronsonul de drum Alba Iulia – Micești: Nepăsarea constructorilor, pericol pentru șoferi, coșmar pentru locuitori

Publicat

Lucrările de refacere a sistemului rutier de pe străzile și Zlatnei Calea Moților, mai precis de la intrare în Alba Iulia dinspre Micești continuă să creeze probleme participanților la trafic. Aceștia sunt nevoiți să se strecoare printre autovehicule, pentru a putea evita tranșeele adânci de aproape un metru, săpate pe marginile şoselei. Șoferii reclamă că proasta semnalizare a drumului tranzitat în regim de șantier și nemarcarea axului acestuia fac deplasarea foarte dificilă, mai ales pe timp de noapte sau ceaţă.

Nu există zi în care șoferii din Alba Iulia care străbat acest tronson să nu se întrebe cât va mai dura coșmarul, iar principala problemă pe care aceștia o semnalează este îngustarea pronunțată a drumului mărginit acum de șanțuri late de aproape doi metri și adânci de aproape un metru. În lipsa unei semnalizări provizorii, cu dungă galbenă, a axului drumului, șoferii susțin că, pentru a da prioritate celor care vin din față, trebuie să se apropie foarte tare de marginile șanțurilor, riscând în orice moment să cadă cu roțile în tranșee. La fel de neplăcută este și situația celor care locuiesc în zonă și care de luni de zile stau cu gropile în fața porților.

Întârzierea acestor lucrări este cauzată,  se pare, de lucrările la canalizare executate deficitar de „Hidroconstrucția” Sebeș și care, odată ajunse aproape de final, au trebuit reluate. Concret, după instalarea conductei de canalizare și turnarea primului covor asfaltic, pe suprafața respectivă au început să apară tasări, ceea ce i-a determinat pe drumari să reia toată procedura, pentru a găsi cauzele. S-a constatat că respectiva conductă fusese acoperită doar cu pământ, ceea ce în timp a generat tasarea. Lucrările au fost temporar oprite, iar apoi reluate, pentru a fi realizate corespunzător.

În ceea ce privește situația tranșeelor de pe extremitățile drumului, aici se lucrează la consolidarea fundației drumului, iar, înainte de a acoperi șanțurile, muncitorii vor trebui să rezolve problema vechilor conducte de alimentare cu gaze naturale, amplasate la o adâncime mai mică decât cea standard. Reprezentanții Primăriei încearcă să soluționeze acest aspect și să acopere șanțurile înainte de instalarea iernii, dar asta nu înseamnă că, în primăvară, locuitorii cartierului Micești nu vor avea surpriza de a vedea că se va săpa din nou. Tot acolo urmează să fie instalat canalul tehnic prin care se intenționează îngroparea cablurilor extraterane.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Horică Udrea

    miercuri, 24.10.2012 at 07:03

    Nu pot decat sa felicit persoana care a scris articolul !!! Sunteti singurii care ati bagat de seama treaba asta care dureaza deja de mai bine de 1 an si jumatate !!! Este un adevarat chin sa strabati drumul asta de 2 ori pe zi!!! Ma bucur sa vad ca mai sunt oameni care remarca si combinatiile sobolanilor pedelisti… Rusineeee lor ! Si bravo voua pt acest semnal de alarma !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax