Connect with us
Publicitate

BLAJ

Lucrările pe șantierul sălii polivalente din Blaj rămân blocate. Procedura pentru alegerea unui nou constructor, anulată

Publicat

Achiziția publică pentru continuarea lucrărilor la Sala polivalentă din Blaj a fost anulată de Comisia de licitație din cadrul primăriei. Șantierul a rămas în așteptare, după ce firma care câștigase inițial contractul a părăsit locația, anul trecut, în contextul pandemiei COVID.

Contractul inițial, atribuit în noiembrie 2018 către firma italiană Frimat SPA, a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligațiilor contractuale”. Constructorul reușise să finalizeze fundația clădirii și a ridicat cca. 10 – 20 % din zidăria de la demisol.

Procedura de achiziție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiție “Sală Polivalentă de Sport cu capacitate 1800-2000 locuri” în municipiul Blaj (rest de executat)” – execuția lucrărilor rămase neexecutate, aferente contractului nr. 22580/27.11.2018, contract reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale, a fost demarată de primărie în august 2020. Valoarea totală estimată este de 30.900.672,95 de lei, fără TVA.

În ultima fază a procedurii, cea de analiză financiară a ofertelor, a rămas o singură societate care, în final, nu a îndeplinit toate condiţiile pentru a fi declarată câştigătoare, potrivit adevărul.ro.

Până la 1 iulie, erau executate lucrările la fundația clădirii, la structura din beton.

Contractul pentru construirea sălii polivalente a fost câștigat inițial, în 2018, de compania italiană Frimat SPA, singur ofertant. Atunci, valoarea contractului era de 25,03 milioane lei, fără TVA, cu termen de finalizare anul 2021.

Vezi și Se caută un nou constructor pentru Sala Polivalentă din Blaj. Contractul inițial, reziliat pentru neîndeplinirea obligațiilor

De contractul de peste 30 milioane lei s-au arătat interesate, de data aceasta, cinci firme/asociații de firme: ACI Cluj-Napoca SA, Manelli Impresa SRL Bucureşti, Asocierea Prenis SRL Blaj (lider) – Adriatica SRL Blaj – DTS Unic Proiect SRL Alba Iulia – Atlas Sport SRL Târgu Mures, Asocierea CON-A SRL Şelimbăr (lider) – CON-A Operations şi Asocierea Conart Structuri SRL Voiniceni (lider) – Kronos Life Construct SRL Târgu Mureş.

A rămas în ultima etapă a procedurii societatea din Cluj-Napoca.

În situaţia în care Primăria Blaj va fi nevoită să reia licitaţia, finalizarea lucrărilor se amână cu cel puţin şase luni.

Investiția pentru construirea sălii polivalente din Blaj este finanțată printr-un parteneriat între primărie și Consiliul Județean Alba.

Prin realizarea investiției se va obține o sală polivalentă de sport, cu o capacitate de 1.890 locuri pe scaune care respectă toate standardele naționale și europene pentru competițiile sportive de volei, handbal, baschet și tenis.

Noua sală va fi dotată cu spațiile și echipamentele necesare care să asigure desfășurarea în cele mai bine condiții a competițiilor sportive, conform cerințelor de omologare a sălilor de sport:

– CEV Voleyball Competitions Regulations 2016 (categoria 3)

– EHF Arena Construction Manual (teren handbal 48 x 28 m)

– FIBA Europe – Official Basketball Rules

– ITF tennis

Contractul cuprinde toate lucrările pentru realizarea investitiei precum și unele dotări, respectiv scaunele (locurile), lift etc.

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 20.01.2021 at 19:23

    Parca-i un facut. Cand sa faca si romanul ceva, pica toate ca popicele. Probabil, in Romania nu exista forta sa se faca ceva la timp.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax