Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările primilor absolvenți de Artă Sacră de la Alba Iulia expuse la Museikon. Vor ajunge la Viena, Tesalonic și Ravenna

Publicat

Lucrările de licență ale absolvenților primei promoții a specializării „Artă sacră” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au fost expuse vineri la Museikon.

Este vorba de lucrări specifice tradiției ortodoxe bizantine, executate în tehnica mozaicului, sub atenta coordonare și îndrumare a prof. Sorin Albu citat de basilica.ro.

Vernisajul de vineri a reprezentat începutul unui șir de expoziții. În viitorul apropiat, lucrările vor fi expuse și în afara granițelor, la Viena, Tesalonic și Ravenna, notează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Operele studenților au diferite dimensiuni și sunt realizate doar cu piatră naturală, în vederea recuperării unei vechi tradiții și a revitalizării unui tip de artă care s-a pierdut pe teritoriul României. Prin acest lucru, specializarea Artă sacră de la Alba Iulia este unică în țară.

Foto: Arhiepiscopia Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax