Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban anunță noi RESTRICȚII: Ce se întâmplă cu persoanele care vin în România din zonele cu număr mare de îmbolnăviri

Publicat

Autoritățile nu exclud măsuri de carantinare a unor localități, dacă va fi cazul. Premierul Ludovic Orban a dublat, miercuri seară, mesajul președintelui Klaus Iohannis. De asemenea a anunțat noi restricții pentru personele care vin România.

Premierul a fost însă vizibil încurcat de unele întrebări ale jurnaliștilor. Nu a știut spre exemplu să explice cum se poate proteja o familie care locuiește într-un apartament mic, dacă în clasa unui copil apar cazuri e COVID.

De asemenea, a ignorat datele INS legate de populația Bucureștiului și a oferit un procent mai mic al infectărilor prin raportarea cazurilor la o populație mai mare decât cea de la ultimul recensământ.

Premierul Ludovic Orban a mai spus că de săptămâna viitoare, se vor reintroduce restricții pentru personele care vin România.

Măsuri pentru persoanele care sosesc în România din zonele roșii: 

”Am discutat cu colegii. Știți că nu am mai acutualizat stuația din alte țări pentru că am așteptat să fie ceva unitar la nivelul UE.

Vom decide luni, în CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de îmbolnăviri mai mare decât cel din România.

Nu se va impune carantinarea dacă vin cu un test COVID și stau până în 3 zile pe teritoriul României.

Pentru ceilalți, care vor să stea mai mult, se va impune carantină pe 14 zile. În cazul în care nu doresc, în a 5-a zi vor putea face un test și vor ieși din carantină” a spus Orban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax