Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ludovic Orban: Contacții pacienților COVID-19 externați la cerere vor fi puși în izolare. Declarații după ședința cu șefii DSP

Publicat

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat că le-a cerut direcţiilor de sănătate publică şi autorităţilor implicate să aibă bazele de date cu persoanele infectate, cele care s-au externat la cerere şi cele care au fost stabiliţi contacţi, în urma anchetelor epidemiologice, pentru a fi pregătite atunci când intră în vigoare Legea privind carantina şi izolare, respectiv marţea viitoare.

Declarații Ludovic Orban:

„Le-am solicitat să pregătească bazele de date cu persoanele diagnosticate care s-au externat la cerere din spitale, cu persoanele care sunt, în urma anchetelor epidemiologice, considerate ca persoane de contact, ca să pregătească deja în avans măsurile de izolare la domiciliu.

Le-am cerut să fie pregătiţi pentru când intră în vigoare legea, adică marţi, astfel încât ei să aibă baza de date, din punct de vedere al sistemelor informatice şi a posibilităţiii de a emite într-un timp cât mai rapid decizii.

Legea dispune măsurile şi autorităţile care decid lucruri care ţin de epidemie, respectiv cine stabileşte măsurile de izolare, de carantinare.

Am solicitat direcţiilor de sănătate publică, cele care vor avea obligaţia să dispună masurile din lege, să fie pregătite să îşi organizeze bazele de date, să dispună măsurile de protecţie privitoare la persoanele diagnosticate cu COVID-19 care au ieşit din spital, persoanele care sunt diagnosticate şi internate în evaluarea medicală şi să dispuna izolarea persoanelor care sunt contacte directe cu alte persoane infectate.

Este foarte important să ne asigurăm că orice posibil purtător de virus respectă izolarea şi nu pune în pericol sănătatea celorlalţi cetăţeni”.

Sursă: stiripesurse.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax