Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Deplasările în scop turistic vor fi permise din 15 mai. Restricțiile de circulație în localități, eliminate total

Publicat

Prem-ministrul Ludovic Orban a declarat joi că într-o primă fază, după data de 15 mai, autorităţile vor ridica „acele restricţii pentru care există cel mai mic risc epidemiologic”. De asemenea, a mai făcut o declarație importantă: deplasările în scop turistic nu vor fi interzise.

Principalele declarații ale premierului

„După data de 15 mai vom elimina restricţiile de circulaţie în interiorul localităţii total, şi, de asemenea, vom păstra doar anumite restricţii pentru deplasarea în afara localităţii”.

„Nu va fi interzisă… o să fie incluse în lista motivelor întemeiate pentru care se poate ieşi, care va fi o listă mai largă decât listele obişnuite”, a declarat Orban, întrebat cum se va proceda în cazul deplasărilor în scop turistic.

„În primă fază vom ridica acele restricţii pentru care există cel mai mic risc epidemiologic, ridicarea restricţiilor se va face gradual.

Vom aştepta o perioadă de timp, cât e perioada, de 14 zile – 15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la diseminarea sau răspândirea virusului, după care, evident, vom trece la următoarele măsuri.

De asemenea, trebuie pregătite şi măsuri de protejare, dacă dăm drumul la restaurante trebuie să stabilim nişte reguli şi proprietarii de restaurante vor trebui să se adapteze acestor reguli, la fel şi în cazul unor posibile… creşe, grădiniţe”, a declarat Orban, joi, întrebat dacă grădiniţele şi creşele vor fi redeschise în acest an.

„Ştiu că este o problemă legată de copii, de exemplu în familiile monoparentale, chiar dacă beneficiază de Legea 19, plata indemnizaţiei de 75%, sunt foarte multe mame şi taţi care pot să rişte să-şi piardă locul de muncă pentru că stau acasă, iar angajatorul le cere să vină la serviciu şi atunci trebuie găsită o modalitate de a putea să aibă grijă de copii, suplimentar faţă de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completată de ordonanţa noastră”, a spus Orban.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax