Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Între mine și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat. Luni îmi depun demisia de la Camera Deputaților


Publicat

”Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat. Luni îmi voi depune demisia” a spus Ludovic Orban, după anunțarea rezultatelor votului. 

Este vorba despre demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”Demisia mea va fi luni la prima oră pe masa președinetului ales Florin Cîțu”, a adăugat acesta.

Orban a pierdut președinția PNL, în fața lui Florin Cîțu.

Vezi și: Forin Cîțu este NOUL PREȘEDINTE al PNL. Ludovic Orban pierde partidul la aproape 1.000 de voturi. Cum a fost ”ziua dezbinării”

Declarații Ludovic Orban:

„Încep prin a le mulțumi colegilor care mi-au acprdat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest congres.

Îl felicit pe Florin Cîțu. Am apărat valorile liberale și am cționat pentru a pune în practică idealurile liberale, voi rămâne constat pentru apărarea valorilor liberale și voi contina să acționez așa cum am făcut-o și până acum”

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Scartz

  duminică, 26.09.2021 at 10:15

  Ar fi de asteptat demisia amindurora !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

La biserică nu este nevoie de certificatul verde. Raed Arafat explică ce trebuie să respecte enoriașii în timpul slujbelor

Publicat

Autoritățile nu au inclus biserica pe lista cu locuri în care este solicitat certificatul verde. Este decizia CNSU, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Singurele reguli care se aplică în biserici sunt purtarea măștii de protecție și respectarea unei distanțe de doi metri între persoane.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT OFICIAL: Lista RESTRICȚIILOR aprobate, care vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie. CNSU, decizie de ultimă oră

„Este o măsură decisă să nu închidem activitățile religioase… este o decizie la nivelul CNSU”, a explicat Raed Arafat.

Certificatul verde Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a propus, vineri, ca indiferent de rata de incidență din localitate să se impună restricții de circulație de la ora 22.00.

Vezi și CARANTINA de noapte în toată țara. Model declarație pentru deplasare după ora 22.00. Care sunt condițiile

În plus, în centre comerciale, în instituții sau în alte locuri, accesul este permis în baza certificatului verde.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Interviu cu luptătorul crescut în Aiud, Benny Adegbuyi: Cum s-a pregătit pentru meciul de kickbox din Glory, de sâmbătă seara

Publicat

 Benjamin Adegbuyi, luptătorul de kickbox crescut în Aiud, va urca sâmbătă seara în cel mai important ring din lumea kickbox-ului, ringul din circuitul Glory. 

‘Mr. Gentleman’ va intra în ring, după una dintre cele mai importante victorii ale carierei sale, cea în care l-a pus la podea pe legendarul Badr Hari.

Deși trebuia să îl înfrunte pe Ben Sadik, din partea căruia aștepta revanșa încă din 2018, planurile s-au dat peste cap, iar acum Benny va lupta împotriva lui Antonio Plazibat, un tânăr croat, nou în circuitul Glory. 

Am stat de vorbă cu Benny care a explicat pentru alba24.ro cum se pregătește pentru un meci în Glory și cum își pregătește strategia pentru un adversar. 

De asemenea l-am întrebat și ce părere are despre schimbarea adversarului cu scurt timp înainte de meci, dar și cum se simte după una dintre cele mai importate victorii ale sale, cea împotriva marocanului Badr Hari.

Toate răspunsurile date de luptătorul de kickbox le puteți regăsi în interviul de mai jos.

Reporter alba24.ro: În primul rând ce înseamnă un antrenament pentru o gala în Glory? Pe lângă antrenamentele de baza zilnice, cum iți pregatești un meci?

Benny: – Antrenamentul pentru un meci înseamnă în primul rând, un cantonament în Olanda de minim 6 săptamani. În funcție de momentul în care aflăm data exactă, încep să plănuiesc plecarea și pregatirea mea acolo. Asta pe lângă faptul că sunt mereu în pregatire constantă, condiție fizică, tehnică etc.

Reporter alba24.ro: Ce presupune pregatirea unei strategii pentru un adversar?

Benny: Fiecare meci este diferit așa că pe lângă antrenamentele de bază, pregătim o strategie de meci și lucrăm exact ce vrem să aplic în ring.

Strategia pentru un adversar înseamnă practic felul în care abordez meciul. Fiecare adversar are plusuri și minusuri și atunci încercăm să stabilim un plan care să ne asigure victoria.

Reporter alba24.ro: Vii după o victorie importantă, terminată prin KO în fața lui Badr Hari. Este cea mai importantă victorie a ta de până acum?

Benny: Pot spune ca este una dintre cele mai importante victorii din cariera, deși am avut și alte victorii la fel de importante, care în acele momente au contat foarte mult pentru evoluția carierei mele.

Este o victorie împotriva unei legende a kickbox-ului, o victorie de care sunt foarte mândru, și automat, notorietatea mea a avut de câstigat. Clar, s-au schimbat unele lucruri în urma acestei victorii.

Reporter alba24.ro: Adversarul tău pentru gala din 23 era Ben Saddik. Pe acesta l-ai înfruntat ultima dată în 2018, iar acum era meciul de revanșă. Cum te-ai simțit când ai aflat că nu vei mai lupta cu el?

Benny: Îmi doresc foarte mult această revanșă, sunt dezamagit ca nu am parte de ea acum, dar sunt convins ca voi ajunge și la acest meci. Din pacate, nu noi stabilim meciurile și prin urmare trebuie să ne conformăm.

Reporter alba24.ro: Acum noul adversar este un luptator nou în circuitul Glory. Te încurcă schimbarea? Trebuie să refaci total strategia?

Benny: – Clar planurile noastre au fost date peste cap și a trebuit ca într-un termen de 2 săptamâni să studiem nou adversar și să pregătim o strategie nouă, dar de obicei îmi plac provocarile de genul acesta, am mai avut parte de ele în cariera și cred ca va ieși un meci frumos!

Reporter alba24.ro: Un mesaj pentru susținătorii tăi din Alba și cititorii alba24.ro.

Benny: – Le mulțumesc tuturor pentru susținere și sper să fie alături de mine sâmbătă, pe 23 octombrie. Îi invit să cumpere bilete online și să îmi transmită energia lor pozitivă!

Benny va urca în ring sâmbătă, 23 octombrie, în Gala Glory Collision 3.  Acesta îl va înfrunta pe Antonio Plazibat, un tânăr croat, proaspăt intrat în circuit. Main event-ul serii va fi lupta dintre partenerul de antrenamente a lui Benny, campionul circuitului la categoria grea, Rico Verhoeven.

Rico Verhoeven îl va înfrunta pe cel cu care inițial Benny trebuia să lupte, marocanul Jamal Ben Saddik.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Elevii din Teiuș care s-au remarcat la examenele naționale și competițiile internaționale, premiați de autoritățile locale

Publicat

Orașul Teiuș progresează nu numai datorită lucrărilor edilitare, care îmbunătățesc viața oamenilor, nu doar muncii și dăruirii locuitorilor săi și a celor ce-l administrează, ci punând în valoare o resursă extrem de valoroasă despre care în aceste vremuri complicate se vorbește extrem de puțin – resursa de inteligență și muncă a școlii teiușene, elevii merituoși.

Astfel la Primăria Teiuș a avut loc, în condițiile impuse de starea pandemică în care ne aflăm, premierea elevilor care s-au făcut remarcați prin merite deosebite la examenele nationale și competițiile internaționale.

În prezența directorului școlii teiușene Marius Pintea, a profesoarei Romina Pop, primarul Mirel Vasile Hălălai a înmânat diplome de recunoștința și atenții financiare copiilor merituoși, conform unui obicei statornicit cu câțiva ani în urmă, binemeritat și bineprimit.

Primăria orașului aduce pe acesta cale multumiri tuturor celor implicați în această acțiune, dascălilor Liceului Teoretic Teius – un corp profesoral bine pregătit, elevilor, pentru munca și strădania lor, părinților pentru suport și sprijin și nu în ultimul rând sponsorului SC Opsimus SRL prezent întotdeauna în viața orașului nostru.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Problemele școlii online și digitalizarea educației, dezbătute de elevi, studenți și profesori din Regiunea Centru. Concluzii

Publicat

Peste 50 de tineri din Regiunea Centru, alături de profesorii îndrumători, au participat la dezbateri pe tema digitalizării educației.

În urma feed-back-ului transmis de participanți, 58% dintre ei preferă un sistem de prezență clasic, iar 32% au spus că o formă hibrid ar fi potrivită pentru studiu.

Pentru forma hibrid, este necesar ca resursele umane să fie pregătite mai bine, elevii să fie mai deschiși, părinții mai cooperanți și este necesară o infrastructură adecvată, cu asigurarea accesului egal la educație pentru toți elevii, indiferent de mediul socio-economic din care provin, susțin aceștia.

Dezbaterile au fost organizate de Europe Direct – Regiunea Centru, alături de structura gazdă – Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu organizația Agora Debate și inspectoratele școlare.

La acest eveniment, echipa Universității din Alba Iulia a câștigat secțiunea de dezbateri pentru studenți.

Tema dezbaterilor

În 16 octombrie, elevii au dezbătut în două runde temele propuse de Europe Direct Regiunea Centru alături de parteneri:

 •  ”dacă educația trebuie să se concentreze pe digitalizarea educației”
 • ”dacă trebuie introduse cursuri obligatorii de tehnologie și digitalizare pe toată durata studiilor, încă din clasele primare”.

Înscrierile la dezbateri au început în iunie, fiind deschise până în luna septembrie 2021. Inițial, s-au înscris 18 echipe la dezbaterile pentru elevi dar, din varii motive de sănătate, mai ales, au rămas în competiție 13 echipe de elevi din regiune.

Studenții din echipele înscrise au dezbătut pro sau contra în ziua următoare, 17 octombrie:

 • ”dacă universitățile ar trebui să ofere fiecărui student admis varianta efectuării studiilor în sistem full e-learning partea teoretică, iar partea de laborator/practică să fie fizic sau cel mult hibrid”.

Cei care au evaluat ideile aduse în dezbatere, strategiile utilizate în prezentare a argumentelor, justificarea lor și stil oratoric, au fost arbitrii propuși de către organizația Agora Debate, care au stabilit punctajele prin care au fost desemnați câștigătorii acestor dezbateri.

Echipele înscrise la dezbateri

La elevi au participat în dezbateri următoarele echipe:

 • IMPACT de la Liceul Vocațional de Arte Plastice Hans Mattis Teutsch
 • MIDAS-DEBATE de la Liceul Andrei Mureșanu
 • GOGA 3 de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu
 • OPINIONATERS de la Colegiul Național “Andrei Șaguna” Brașov
 • GHIBU de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu
 • DEBATE UNITED de la Colegiul Național Unirea Brașov
 • PARLEY PATROL de la Colegiul Național „Áprily Lajos” Brașov
 • ECODEBATE de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian Alba Iulia
 • OCTALKS de la Liceul Teoretic „O.C. Tăslăuanu” Toplița
 • CNMVSG de la Colegiul Național” Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe
 • BRÂNCUȘI de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Sfântu Gheorghe
 • LUCKY CHARMS de la Liceul Teoretic Mircea Eliade, Întorsura Buzăului
 • AGREE TO DISAGREE de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” Covasna.

Echipe participante la studenți au fost de la:

 • Universitatea Tehnică din Cluj Napoca
 • Facultatea de Inginerie Industrială – Extensia Universitară Alba Iulia
 • Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu
 • Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Câștigătorii dezbaterilor

După o zi întreagă de dezbateri la elevi, punctajele acordate de cei 4 arbitrii ce au jurizat perechile de echipe pro și contra, au declarat ca fiind cele mai bune echipe: echipa ”Goga 3” de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu pe locul 3, ”CNMV SG” de la Colegiul National” Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, pe locul 2,  iar ”Opinionaters” de la Colegiul Național “Andrei Șaguna” din Brașov pe locul 1.

Câștigătoare la dezbaterea pentru studenți a fost echipa de la Universitatea ”1 Decembrie 1918 ” din Alba Iulia.

Toate cele patru echipe, formate din elevi, studenți și profesori coordonatori vor participa la vizita de la Bruxelles, pe care Europe Direct Regiunea Centru și ADR Centru o vor desfășura în perioada următoare.

Modalitatea de desfășurare a dezbaterilor

Au putut participa elevii de liceu, atât din mediul urban, cât și rural, precum și studenții ce frecventează cursurile unei universități localizate în Regiunea Centru. Înscrierea s-a făcut de către profesorul coordonator.

Pentru elevi: formatul dezbaterilor a fost World Schools – 6 minute per discurs. Echipele participante au fost formate din 3 elevi și un profesor coordonator. Cele mai bune 3 echipe – debateri și profesor coordonator, vor participa la o vizită de studiu la Bruxelles.

Pentru studenți: formatul dezbaterilor a fost British Parliamentary – 7 minute per discurs. Echipele participante au fost formate din 2 studenți și un profesor coordonator, iar cea mai bună echipă – studenți și coordonator – va participa alături de echipele câștigătoare ale elevilor, la vizita de studiu la Bruxelles.

Arbitrajul s-a făcut conform standardelor medii recunoscute în comunitatea de dezbateri academice, în formatele de dezbateri World Schools și British Parliamentary.

Concluziile dezbaterilor

Datorită acestei activități, principalele idei cu care vor merge câștigătorii la Bruxelles, pentru a le prezenta reprezentanților Comisie Europene, se referă la:

 • necesitatea formării serioase și de lungă durată a cadrelor didactice
 • importanța asigurării de resurse educaționale, infrastructură, biblioteci virtuale, lecții mai interesante
 • aplicații interactive
 • acces la internet pentru toții
 • mai multă pregătire privind metodele de predare si planificare
 • teste interactive (gen kahoot)
 • adaptarea programei școlare la sistemul de predare online
 • pagini de e-learning cu exemple
 • o bază de date unitară la nivel național.

Tinerii au avut ocazia să-și dezvolte gândirea analitică

Din dorința de a stimula implicarea tinerilor în acest gen de activități, de a-i ajuta să-și dezvolte gândirea analitică și de a fi mai bine pregătiți pentru viitor, Centrul Europe Direct Regiunea Centru a propus organizarea acestei competiții de dezbateri de tema digitalizării, respectiv pe Prioritatea Comisiei Europene ”O Europă pregătită pentru era digitală”.

Echipele înscrise în dezbaterile #DigitalEU au pus accent pe trecerea de la sistemul clasic de predare la cel on-line, provocările întâlnite, exemplele de bune practici și propunerile de îmbunătățire a sistemului de predare online la noi în țară.

”Activitatea pe care am propus-o a venit în contextul pandemiei, ce a obligat sistemul educațional să treacă în mediul online, iar elevii, studenții, profesorii, au trebuit cu toții să se adapteze ca structură de învățare și predare la mediul online.

După cum a anunțat Comisia Europeană încă în 2019, trendul la nivel european se concentrează pe pregătirea statelor membre pentru o eră digitală, inclusiv pentru digitalizarea educației, dar asta nu însemna neapărat că toate cursurile se vor ține online, ci mai degrabă că este necesară perfecționarea abilităților de utilizare a tehnologiilor digitale, fiind nevoie de resurse educaționale și platforme adaptate accesului online, inclusiv dotarea infrastructurii educaționale cu echipamente adecvate.

Noi, prin ADR Centru investim la nivel regional peste 145 milioane euro fonduri europene nerambursabile în modernizarea unităților de învățământ, în laboratoare, în echipamente digitale și mobilier pentru unitățile de învățământ.

Am apreciat pasiunea participanților care au făcut eforturi să se pregătească pe temele date.

Reprezentanța Comisiei Europene în România ne-a susținut în finanțarea activităților și a felicitat participanții pentru contribuția adusă la înțelegerea conceptului de digitalizare, prin implicarea în această activitate.

Europarlamentarul Lorant Vincze, care se va întâlni cu câștigătorii la Bruxelles a apreciat demersul nostru și dorința de dezvoltare personală a tinerilor. Vom continua să le oferim tinerilor motive să participe în continuare la evenimentele și activitățile Europe Direct și să le transmitem valori europene, idealuri și resurse pentru transformarea ideilor în fapte”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate