Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ludovic Orban nu exclude candidaturile albaiulienilor Mircea Hava și Dan Motreanu pentru Parlamentul European

Publicat

hava

Mircea Hava, Vasile Blaga sau Dan Motreanu au fost dați ca și exemple de candidații potriviți din partea Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare din 2019. Potrivit președintelui PNL, Ludovic Orban, la următorul Consiliu Naţional al partidului se vor stabili criteriile, procedura şi calendarul de desemnare a candidaţilor care vor intra în cursa pentru alegerile europarlamentare.

„E o selecţie destul de riguroasă. Nu poţi să trimiţi pe oricine în Parlamentul European. (…) Noi ca partid trebuie să trimitem oameni care să aibă capacitatea să se bată pentru interesele Românei, pentru că deciziile la nivelul UE pot să te avantajeze sau pot să te dezavantajeze. (…) Aici vor conta experienţa politică, o oarecare experienţă administrativă, experienţa în materie de relaţii internaţionale, stăpânirea unei anumite competenţe”, a declarat Orban la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Victor Orban consideră că Mircea Hava, Vasile Blaga și ar fi candidaturi potrivite şi că e mulţumit actualii europarlamentari Daniel Buda, Cristian Buşoi, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureşan.

În urmă cu câteva zile, Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost achitaţi de instanţa supremă, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008 a liberalilor.

Orban se află sub o dublă presiune internă în partid. Pe de o parte, un grup de contestatari l-ar vrea înlocuit din funcție, pe de altă parte există o luptă internă pentru nominalizarea pe listele pentru Parlamentul European.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax