Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Organizarea alegerilor locale s-ar putea desfășura fără probleme. Principalele declarații

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că organizarea alegerilor locale s-ar putea desfășura fără probleme, dacă se menține actuala rată de infectare cu noul coronavirus.

Principalele declarații:

”Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, vom prelungi starea de alertă.

Dacă ne uităm la evoluția în ultimele 2 săptămâni putem constata că am reușit să oprim creșterea, ceea ce este extrem de important.

Sigur, că orice măsură ia Guvernul, oricâte amenzi dăm, oricâte restricții impunem, avem nevoie de sprijinul populației pentru a stopa răspândirea virusului.

Din punctul meu de vedere, la numărul actual de cazuri, se pot organiza alegerile, nu există niciun fel de problemă. Sunt țări precum Croația sau Polonia care au organizat alegeri prezidențiale sau parlamentare.

Dacă toți candidații, toți cei implicați în campanie vor respecta regulile, nu vor fi probleme.

Readuc aminte că, urmare a sesizării Avocatului Poporului și a deciziei CCR, autoritățile executive și autoritățile sanitare nu au avut la dispoziție nicio măsură pentru limitarea răspândirii virusului vreme de trei săptămâni.

Este vorba de zeci de mii de români care fie au fost infectați, fie puteau fi infectați. Nu am putut dispune nicio măsură, decizia a dus la creșterea numărului de decese.

Să ataci din nou legea la CCR îmi arată că Avocatul Poporului a pierdut legătura cu societatea și cu poporul, că nu-i pasă de sănătatea românilor. Mi se pare o acțiune împotriva vieții și sănătății românilor.”

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax