Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ludovic Orban și Viktor Orban vor inaugura un tronson de autostradă de 5 kilometri, între Biharia și Borș

Publicat

marcaj rutier autostrada Decea

Șoferii din România vor putea circula, până la finalul anului, pe 40,5 kilometri noi de autostradă, promite CNAIR. Este vorba, de fapt, de trei tronsoane de drum care ar urma să fie date în folosință. Cel mai scurt dintre ele, între Biharia și Borș, în lungime de 5 kilometri, va fi inaugurat de premierii României și Ungariei, Ludovic Orban și Viktor Orban.

Tronsonul Biharia – Borș face parte din Autostrada Transilvania, cea a cărei construcție a început în 2004. Bucata de drum de mare viteză are cca. 5,5 kilometri și a costat 134 de milioane de lei, fără TVA.

„În acest moment se fac demersurile la nivel de Guvern între cele două state pentru deschiderea punctului vamal de la Borș, așa numit Borș 2, atât pentru turism cât și pentru trafic de marfă. Există câte 10 benzi pe fiecare sens în punctul de frontieră. Deschiderea estimată este data de 4 septembrie în prezența premierilor celor două țări”, a explicat Ovidiu Barbier, director general adjunct în CNAIR.

Ar urma să fie deschis, tot în septembrie, și tronsonul de 18 kilometri dintre Chețani și Iernut al aceleiași Autostrăzi Transilvania.

„Vorbim la stadiul de așternere a asfaltului pe nodul de la Chețani, pe descărcarea autostrăzii Iernut – Chețani, care este la stadiul fizic de 99,5%”, a mai precizat Ovidiu Barbier.

Pe Autostrada A10, Sebeș – Turda, două tronsoane au termen de finalizare anul acesta. Însă dintre acestea, cel mai probabil va fi gata unul singur, de 17 kilometri, între Sebeș și Alba Iulia.

Vezi și FOTO: Peste 100 de utilaje mobilizate pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Antreprenorul, monitorizat de CNAIR

Anul trecut, în România au fost inaugurați 43 de kilometri de autostradă, pe traseul Lugoj – Deva.

sursa: digi24.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax