Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban spune că Iohannis vrea să fie prim-ministru: PSD să ia preşedinţia Românei, iar PNL să primească poziţia de premier

Publicat

i

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că Iohannis a decis înlăturarea sa din fruntea PNL pentru că nu ar fi fost de acord cu alianţa cu PSD şi nici ca Nicolae Ciucă să fie premier.

Potrivit acestuia (în prezent președinte al formațiunii Forța Dreptei), Klaus Iohannis ar dori să își mențină o poziție importantă la vârful statului român, după ce nu va mai fi președinte.

Poziția vizată ar fi, spune Orban, cea de premier, în timp ce PSD va obține funcția de președinte.

“La 33 de ani de la Revoluţie să dai o asemenea lovitură alegătorilor de centru-dreapta şi să readuci PSD-ul la putere fără niciun motiv.

La vremea respectivă exista o majoritate parlamentară de centru-dreapta care s-a materializat în Guvern, se putea face şi după criza guvernamentală ca urmare a demiterii ministrului Justiţiei, se putea reface coaliţia de centru dreapta şi se putea forma o majoritate de centru-dreapta cu care se putea guverna.

Nu. Iohannis a planificat înlăturarea mea de la conducerea PNL… A planificat înlăturarea pentru că ştia sigur că nu voi fi niciodată de acord nici să fie Ciucă premier, nici să facă alianţă cu PSD.

Şi de ce a făcut chestiunea asta? Pentru că nu vrea să se pensioneze. El speră să se menţină această alianţă şi după 2024 în care PSD să ia preşedinţia Românei, iar PNL să primească poziţia de premier în alianţă.

Domnul Iohannis care doreşte să se întoarcă preşedintele la PNL şi vrea să fie premier”,  a menţionat fostul lider PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 22.12.2022 at 16:07

    Înlocuim o mămăligă cu o coleşe, c-aşa-i la români.Mă, treziţi-vă, noi când mai avansăm cu astfel de momâi ? Ţara lucrului bine tăcut !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax